• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Hvis ikke Almeria rykker op i La Liga, vil Michael Jakobsen gerne til en ny klub. Han er åben for Danmark, hvor FC Nordsjælland kunne være et bud på en ny klub.

Af Martin Davidsen

Den danske forsvarsspiller Michael Jakobsen kan muligvis komme i spil til et klubskifte i det kommende transfervindue.

Jakobsen har spillet fast for spanske Almeria i den næstbedste spanske række hele denne sæson, men han kunne godt tænke sig at prøve kræfter med nye udfordringer. Ganske vist har han først kontraktudløb i sommeren 2015, men skulle muligheden for et klubskifte dukke op, er han langt fra afvisende.

- Jeg har stadig lang tid tilbage af min kontrakt med klubben, og det må jeg forholde mig til. Men Segunda Division er ikke det største udstillingsvindue og får vi ikke mulighed for at rykke op via en play-off-kamp, må vi se, om der kan komme noget andet på tale. Men jeg tre år tilbage af kontrakten, så det er ikke nemt at løse sig fra det. Jeg har dog ambitioner om at spille på højeste niveau uanset hvilket land, jeg spiller i. Hvis vi ikke rykker op, holder jeg øjne og ører åbne, fortæller Michael Jakobsen til tipsbladet.dk.

Læs også: Tidl. AaB-spiller: Vil på landsholdet igen

Han er ikke afvisende over for et skifte hjem til dansk fodbold, hvor han senest tørnede ud for AaB, inden han blev hentet til Almeria i sommeren 2010, hvor klubben lå i den bedste danske række.

- Det er slet ikke et problem. Der er nogle gode klubber derhjemme, og hvis alt er som det skal være, vil jeg gerne til Danmark. Men jeg er også åben for udlandet, hvor jeg stadig har ambitioner om at bygge videre på det, jeg er i gang med nu, siger Michael Jakobsen.

Et mulig dansk bejler til Michael Jakobsen kunne være FC Nordsjælland. De nybagte danske mestre skal spille Champions League næste sæson og kunne muligvis godt bruge en rutineret forsvarsspiller. Klubben siger farvel til Andreas Bjelland, der har fungeret godt som venstrebenet midterforsvarer, og den position kunne Michael Jakobsen godt udfylde. Ganske vist har han i de senere år spillet på venstre back, men han har en fortid som midterforsvarer i blandt andet AaB, ligesom han også er blevet brugt i cet centrale forsvar hos Almeria i denne sæson.

Læs også: Michael Jakobsen tilbage i midterforsvaret

Jakobsen selv er åben overfor et skifte til de danske mestre.

- De skal spille Champions League og har et rigtig godt hold. Jeg har fulgt meget med hernede fra, og de har gjort det imponerende med et lille budget. De spiller attraktiv fodbold, ligesom man gør her i Spanien, og det betyder meget for mig. Det er absolut attraktivt, og jeg vil ikke afvise noget overhovedet, siger Michael Jakobsen, der dog ikke har hørt noget fra Farum-klubben.

- Nej, det har jeg ikke. Jeg har generelt ikke kontakt med klubber, for for det er op til min agent. Medmindre der er noget konkret, hører jeg ikke om det, og det er også sådan, jeg helst vil have det. Desuden skal klubberne også være enige, så jeg er som regel den sidste, der får noget at vide, lyder det fra Michael Jakobsen.

Hans nuværende klub Almeria står muligvis foran en større udskiftning i sommerens transfervindue, hvor flere spillere er uden kontrakt, så spørgsmålet er, om klubben er villig til at slippe Michael Jakobsen. Der skal ganske givet en god overgangssum til, men med FC Nordsjællands udsigt til Champions League-millioner er det muligvis ikke det største problem.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020