• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Mikkel Kaufmann får uofficiel FCK-debut fredag

Foto: Getty Images

Ståle Solbakken regner med at give minutter til Mikkel Kaufmann, når FCK spiller testkamp på fredag.

Af Ole Hoffskov

FC Københavns nyerhvervelse Mikkel Kaufmann har ifølge manager Ståle Solbakken haft en dårlig opstart, og derfor er der nok arbejde at gøre med den unge angriber, men han er trods alt ikke i værre forfatning end, at han snart kommer i kamp.

På fredag spiller FC København klubbens tredje testkamp i Portugal mod en stadig ukendt modstander, og her er det planen, at Mikkel Kaufmann skal have sine første minutter i en hvid FCK-trøje.

- Nu får vi forhåbentlig også en god kamp på fredag, hvor jeg regner med, at Kaufmann også kan få lidt spilletid, og desuden har vi en reserveligakamp mod OB på mandag, inden vi skal være helt klar i Esbjerg næste fredag, siger Ståle Solbakken til FC Københavns hjemmeside.

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

FC København besejrede FC Astana i fredags, og mandag blev det 0-0 mod svenske IFK Norrköping, som senere vandt i straffesparkskonkurrence. 

- Jeg er okay tilfreds med kampen som helhed. Vi møder en velorganiseret modstander, der står dybt i banen, og det var en god træning for os, for det kommer vi nok til at stå over for mange gange i løbet af foråret. Vi giver dem stort set ingen chancer, men skaber til gengæld selv en hel del, og også nogen vi bør score på. Men sådan er det engang imellem, siger Solbakken og fortsætter:

- N'Doye og Bjelland fik deres første kamp efter vinterpausen, og jeg var især glad for at se N'Doyes indsats, mens Bjelland endnu mangler lidt på træningsbanen for at komme helt op i tempo.

Læs også:Brøndby led snævert nederlag Kasakhstans mestre

Løverne pådrog sig en enkelt skade undervejs i kampen

- Vi var nødt til at skifte lidt mere ud undervejs end planlagt, blandt andet på grund af Stages skade i 1. halvleg. Vi må se, hvor slemt det er, men han mærkede noget i den højre fod, som han også havde problemer med før jul, lyder det fra Solbakken.

FC København er på andenpladsen i Superligaen med fire point op til FC Midtjylland. 

Læs også:FCK tabte testkamp til svenskere efter straffe

Læs også:Ejere betalte Esbjergs transferfest: Gav millioner til nye spillere

Læs også:Lars Olsen før testkamp mod russere: EfB trænger til en sejr