• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Million-handler: SL-profiler på affyringsrampen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Hvem kan stå foran et stort salg til sommer?

Transfermarkedet i januar var stivfrossent, men med vaccinationsprogrammer og varmere vejr på vej kan optimismen også sprede sig hurtigere i fodboldverdenen, end man skulle tro.

Med de få salg i januar og sidste sommer er Superliga-trupperne fyldt med gode spillere, der under normale omstændigheder enten var blevet solgt eller havde været tættere på et skifte, end de reelt var i de to seneste transfervinduer.

Tipsbladet.dk har set nærmere på en række af de spillere, der kan være i position til et skifte til sommer, hvor en EM-slutrunden og vaccinen for coronavirussen kan skabe større optimisme på markedet.

50+ MILLIONER KRONER

Jonas Wind
FC København
21 år
Forward/offensiv midtbane, Danmark

Jonas Wind har spillet på A-landsholdet i efteråret, og selvom hans spil i FC København ikke har været stabilt, tyder det stadig på, at Jonas Wind får en flot karriere, især hvis han bliver ved med at score og holder sig skadesfri. En fremragende start på foråret puster yderligere til interessen.

Bedste salgsargument: Mål for Danmark trækker op.

Jens-Lys Cajuste
FC Midtjylland
21 år
Central midtbane, Sverige

Han blev hentet for et beskedent beløb i Örgryte, og FC Midtjylland så i den grad rigtigt.

På vejen til Champions League var Cajuste muligvis været FC Midtjyllands bedste sammen med midterforsvaret, og selvom han ikke havde det bedste gruppespil, er kombinationen af god spilforståelse, teknik, fysik og selvtillid som skræddersyet til en karriere i en større liga.

Bedste salgsargument: Vendingerne med bolden får opkøberne til at savle.

Frank Onyeka
FC Midtjylland
22 år
Central midtbane, Nigeria

Det blev ikke i september eller oktober, Frank Onyeka kom afsted, selvom der var interesse fra Club Brugge.

FC Midtjylland forsøger at presse prisen så højt op som muligt, og det kan sagtens være, der igen bliver hårde forhandlinger om den centrale midtbanespiller.

Bedste salgsargument: Har nu bevist sit værd over længere tid, har fået debut for Nigeria.

Kamaldeen Sulemana
FC Nordsjælland
18 år
Kantspiller/offensiv midtbane/forward, Ghana

Hvor er han dog hurtig på fødderne, hurtigt opfattende og teknisk stærk. I oktober skrev vi, at han lignede et 'virkeligt fund', FC Nordsjælland og Right To Dream sammen havde gjort, og efter at have set efterårssæsonen ved vi det.

Fænomenal acceleration og topfart alene gør ham til en oplagt spiller til en af Top 5-ligaerne, men forståelsen af spillet og evnen til at bruge sin fart, i hvert fald på Superliga-niveau, gør teenageren ekstra interessant.

Bedste salgsargument: Farten og driblingerne kan skabe ravage i de store ligaer.

-------

25-50 MILLIONER KRONER

Victor Nelsson
FC København
22 år
Midtstopper, Danmark

FC København kunne have solgt Nelsson i sommeren 2020.

Nu kan man godt blive i tvivl om forsvarsspillerens salgsværdi oven på et efterår, hvor FC København lukkede spandevis af mål ind og ikke spillede i Europa League. Med et godt forår bør Nelsson dog igen blive et attraktivt transfermål. FCK's forsvarsspil har forbedret sig siden november.

Bedste salgsargument: Unge midtstoppere fra Superligaen bliver solgt dyrt, se Daniel Agger og Denis Vavro.

Paulinho
FC Midtjylland
25 år
Venstre back, Brasilien

Han begyndte først at spille fast her i 2020, men Paulinho har på kort tid slået sit navn fast som en af Superligaens stærkeste venstre backs. Han har tidligere spillet Copa Sudamericana med Bahia og har i efteråret spillet Champions League med FC Midtjylland.

Paulinho var på hårdt arbejde og kostede scoringer i gruppen mod Atalanta, Liverpool og Ajax, men han viste også prøver på, at han kan spille niveauet under hold som Ajax og Atalanta. Champions League-gruppespilskampe fylder meget på et CV, og Paulinho har vist sig at være god, også trods fejltagelserne i Champions League.

Bedste salgsargument: Har tempoet og teknikken til noget større end Superligaen.

Mohammed Diomande
FC Nordsjælland
19 år
Central midtbane, Elfenbenskysten

Mohammed Diomande ligner en af de næste, der bliver sendt afsted fra FCN's samlebånd af intelligente og teknisk stærke midtbanespillere. En alvorlig skade i december betyder nok, at 2022 er mere realistisk for et større salg end det kommende år.

Bedste salgsargument: Det store potentiale overskygger den ærgerlige skade

Evander Ferreira
FC Midtjylland
22 år
Central midtbane, Brasilien

Den brasilianske midtbanespiller var et hottere navn for et år siden, men en skade i sommer og en Champions League inde og især ude af startopstillingen har nok svækket prisniveauet.

Brasilianeren vil stadig kunne sælges med profit, og spørgsmålet er, om han skal videre i 2021, eller om det meget lovende spil i 2019 og flotte glimt i 2020 får FCM til at satse benhårdt på at få midtbanespilleren tilbage på sit topniveau.

Bedste salgsargument: Afleveringerne og sparketeknikken er til en topklub i udlandet.

Jesper Lindstrøm
Brøndby IF
20 år
Offensiv midtbane/angriber, Danmark

Han har virkelig spillet en flot sæson indtil videre, og fra at det var Anis Ben Slimane, der var fokus på midtbanen i sommer, er Lindstrøm ved at spille sig i position som salgsemne i 2021.

Karrieren på topplan er stadig så spæd, at det meget vel kunne være i 2022, når transfermarkedet for alvor kan ventes at vende tilbage på højt niveau, at den unge Brøndby-profil skal sælges. Kåringen til Efterårets Profil i Tipsbladet af Superligaens cheftrænere vil skærpe interessen for den 20-årige offensivspiller.

Bedste salgsargument: Forrygende efterårssæson skubber Lindstrøm frem i rampelyset.

Anders Dreyer
FC Midtjylland
22 år
Kantspiller, Danmark

Hvis Dreyer bare scorer på lidt flere af sine chancer, kan han allerede få muligheden i udlandet igen til sommer. Driblingerne og touchet på bolden, hvad end det er i form af afleveringer eller skud på mål, er indiskutabelt på europæisk niveau. En skøn spiller at følge, når han rammer flowet i en kamp.

Bedste salgsargument: Viste også, at han kan klare sig i Champions League. Den slags lægges der mærke til.

-------

10-25 MILLIONER KRONER

Isaac Atanga
FC Nordsjælland
20 år
Angriber/kantspiller, Ghana

Han er ikke den bedste tekniker, men den uhyggelige topfart og en stærk indstilling til holdarbejde og blik for holdkammeraterne gør Isaac Atanga til en værdifuld spiller, uanset at han næppe bliver blandt truppens mest talentfulde ved et udlandsskifte.

Bedste salgsargument: Fart sælger i udlandet.

Sory Kaba
FC Midtjylland
25 år
Angriber, Guinea

Scorer Kaba stadig på for få af sine chancer? Så absolut. Men Kaba er faktisk udmærket i mange aspekter af spillet, både i presspillet og som en angriber, der bare er træls at spille mod grundet den uortudokse stil og villigheden til at slå sig i duellerne. Han kunne sagtens tjene de tre millioner euro hjem, han kostede, selvom han ikke har været i nærheden af forgængeren Paul Onuachus flotte topniveau.

Bedste salgsargument: Champions League-kampene og de mange afslutninger.

Andreas Maxsø
Brøndby IF
26 år
Midtstopper, Danmark

Han er en af Superligaens bedste forsvarsspillere, og han ligner Brøndby IF's næste store salg, vel at mærke efter 15 år uden specielt mange af dem.

Der var knyttet visse forhåbninger til den tidligere FCN-spiller og et salg allerede i det forgangne transfervindue. Nu skal endnu en god sæson og forhåbentlig en mindre coronahærget verden skubbe en pæn økonomisk gevinst det sidste stykke over stregen.

Bedste salgsargument: Meget stærkt 2020 gør Maxsø moden til udlandet.

Mathias Ross
AaB
19 år
Midtstopper, Danmark

Ross missede halvanden måned i efterårssæsonen med en skade og en bænkning af den midlertidige AaB-træner Peter Feher, men som AaB's sportschef Inge André Olsen sagde i sommer, er Ross er 'den sikre Oddset-kupon', også mere sikker end den syv år ældre og mere berømte Lucas Andersen.

En så ung forsvarsspiller med et fint niveau er nemmere at få en stor transfersum for, end det er med en 26-årig, lidt for ofte skadet, midtbanespiller.

Bedste salgsargument: Adskillige udenlandske klubber kan se idéen i at give Ross chancen, hvis han ellers kommer tilbage på AaB-holdet.

Mohamed Daramy
FC København
18 år
Kantspiller, Danmark

Han er ikke slået helt igennem endnu, og det kan godt være, vi skal ind i 2022, men Mohamed Daramy tegner til at blive et af de næste store salg fra FC København.
Prisniveauet kan stige markant, hvis FCK kommer tilbage i Europa i 2021, og hvis Daramy får sat turbo på sin udvikling med stærke spillere omkring sig.

Bedste salgsargument: Fin erfaring og lovende takter for en 18-årig.

Haji Wright
SønderjyskE
22 år
Angriber, USA

Haji Wright har slået til ud over enhver forventning, og hans ensporede fokus på at score mål skræmmer altså ikke nogen i udlandet. Topfarten og amerikanske spilleres indtog i Europa taler for en sommertransfer. Måske kunne det blive i familien med et Spezia-skifte, hvis Robert Plateks nye klub holder sig i Serie A?

Bedste salgsargument: Mål, fart og et trendy pas

Erik Sviatchenko
FC Midtjylland
29 år
Midtstopper, Danmark

Trabzonspor var på banen i sommerens transfervindue, men en uventet tur i Champions League-gruppespillet og FC Midtjyllands uvilje til at sælge holdt anføreren i FC Midtjylland.

Forsvarsspilleren har en aftale med FC Midtjylland om at skifte til udlandet, hvis den rigtige mulighed for forsvarsspilleren og klubben opstår, og trods en kontraktforlængelse i starten af december kan det sagtens blive aktuelt igen, omend klubben nødig vil undvære anføreren

Bedste salgsargument: Fysikken, hovedspillet og erfaringen gør Sviatchenko til et oplagt veteran-salg.

Alexander Scholz
FC Midtjylland
28 år
Midtstopper, Danmark

Sviatchenkos kontraktforlængelse kunne godt betyde, at Alexander Scholz får en ny tur til udlandet i løbet af 2021. Spillet i Champions League har i den grad været til en ny kontrakt for den tidligere udlandsprof i Island og Belgien, og skal man have en god forsvarsspiller fra Danmark uden at tømme bankkontoen, er Scholz et fornuftigt bud.

Bedste salgsargument: Fornemt CL-gruppespil lokker opkøbere til.

Wahid Faghir
Vejle Boldklub
17 år
Forward, Danmark

Han er meget, meget interessant, teenageren fra Vejle, og der var bud efter ham fra Italien i de sidste dage i transfervinduet i oktober sidste år.

Men Faghir endte, som planlagt af Vejle, med at blive. På et svingende Vejle-hold gør Faghir det så godt og vise så stort potentiale, at det kun er et spørgsmål om tid, før forwarden bliver solgt. FC Midtjylland er på rygteplan blevet forbundet med Faghir, men med et prisskilt på 20 millioner kroner eller endnu mere ryger han sandsynligvis til udlandet.

Bedste salgsargument: Kan hentes og gøres til Home Grown indtil slut-juli, ligner et salg inden da.

Morten Frendrup
Brøndby IF
19 år
Central midtbane, Danmark

Sommer er nok lige en postgang for tidligt for Frendrup, men der er gods i midtbanespilleren, ligesom Brøndby IF gerne vil tilbage til tidligere årtiers status som storsælgende klub. Bliver Jesper Lindstrøm eller Andreas Maxsø ikke solgt dyrt, kunne Frendrup godt være manden, der skulle afsted.

Bedste salgsargument: Er hurtigt blevet en pålidelig og dygtig central midtbanespiller, og Brøndby vil gerne vise, at man kan sælge.

Awer Mabil
FC Midtjylland
25 år
Kantspiller, Australien

Der var muligheder for klubskifter i 2020, og i 2021 er tiden nok inde for kantspilleren fra Australien, der qua sit pas kan have nemmere adgang til de mest pengestærke ligaer i Asien, hvor asiatiske spillere, som australiere er i fodboldsammenhæng, tæller på en lukket udlændingekvote i modsætning til sydamerikanere, europæere og afrikanere.

Turen i Europa blev måske ikke helt til det, Mabil og FCM kunne have håbet på, men CL-kampe på CV'et vil være et plus.

Bedste salgsargument: Den hurtige australske landsholdsspiller har vist, at han kan spille på højere niveau end Superligaen.

Lucas Andersen
AaB
26 år
Offensiv midtbane, Danmark

Hvis kroppen kan holde til det, skal Lucas Andersen til en større udenlandsk liga igen. Det var også sket i 2020, hvis ikke det havde været for skader.

Bedste salgsargument: I en skadesfri version kan han gå direkte ind på solidt hold i ligaerne lige uden for Europas Top 5

Rasmus Falk
FC København
29 år
Central midtbane, Danmark

Mens FCK har været på noget af en ryste- og rutsjetur, har Falken spillet flot og stabilt. Den gode kamp mod Manchester United kan være millioner værd, når mulige købere går på Wyscout for at se videoklip. Skal vel til udlandet nu, hvis det skal ske.

Bedste salgsargument: En relativt overkommelig pris vil gøre Falk attraktiv i Sydeuropa.

-------

FEM TIL 10 MILLIONER KRONER

Mikael Anderson
FC Midtjylland
22 år
Kantspiller/offensiv midtbane

Mikael Anderson har gjort det godt for FC Midtjylland, er blevet islandsk landsholdsspiller og er en af dem, klubben gerne vil have flere af; udlejede spillere, der vender tilbage og spiller en betydende rolle på førsteholdet.

Der er som sådan stadig god brug for Anderson i FC Midtjylland, men det er tvivlsomt, at han kommer i nærheden af idealopstillingen, mens Pione Sisto og Anders Dreyer spiller i klubben. Måske er det bedst for alle, at den unge østjyde med rødder på Island bliver fast mand i en anden klub, nok i udlandet, hvis det står til FC Midtjylland.

Bedste salgsargument: Landsholdsspiller, Champions League-spiller, det kan der være penge i på markedet.

Saeid Ezatolahi
Vejle
24 år
Central midtbane, Iran

Han er et stort navn i Iran, og det er han så småt også blevet i Superligaen. Med adskillige sæsoner i Rusland og senest hos Qatar-ejede Eupen kan iraneren sagtens være væk allerede til sommer, for hans niveau kan godt bære til mere end Superligaen.

Bedste salgsargument: Et spændende CV åbner døre.

Alhaji Kamara
Randers FC
26 år
Angriber, Sierra Leone

Kamara har været en usædvanlig træfsikker sæson, og den slags er altid i høj kurs. AaB var angiveligt på banen i januar, og scorer Kamara bare tre-fire mål til i foråret, kunne det sagtens kaste en pæn transfer af sig til sommer.

Bedste salgsargument: målscorere har altid ret på markedet.

Patrick Mortensen
AGF
30 år
Angriber, Danmark

Et frækt bud; kunne Patrick Mortensen være en mand, Peter Christiansen kunne finde på at købe til FC København til sommer, hvis man vurderer, at det ikke bremser de andres udvikling, og Kamil Wilczek måske gerne vil afsted? Det er en del hvis'er, og der er andre steder, der kunne være oplagte. Mon ikke en sidste større udlandskontrakt kunne lokke.

Bedste salgsargument: En målfarlig og fysisk stærk angriber kan altid sælges.

Allan Sousa
Vejle
24 år
Offensiv midtbane, Brasilien

Chanceskaber på dødbolde og i åbent spil, og med en sæson i Belgien sidste år, kan brasilianeren stensikkert finde en arbejdsgiver i udlandet. Vejle kommer nok også til at sælge Wahid Faghir, men det forhindrer næppe et Sousa-salg.

Bedste salgsargument: Passet og gode stats giver Allan Sousa en fordel på et hårdt marked.

Anis Ben Slimane
Brøndby IF
19 år
Central midtbane, Danmark

Han var på tale til et skifte sidste sommer, Arsenal var nævnt på rygteplan i foråret, og sammen med Andreas Maxsø, og Jesper Lindstrøm er han nok det bedste salgsemne i Brøndby IF.

Ben Slimane stillede i efteråret op for Tunesiens landshold, noget der kan puste til salgsværdien.

Bedste salgsargument: Landsholdsfodbold skubber på trods svært efterår.

Joel Andersson
FC Midtjylland
25 år
Højre back, Sverige

Andersson er ikke lige så iøjnefaldende offensivt som kollegaen på den modsatte kant, men svenskeren spiller stabilt og godt, når han ellers spiller.

Champions League har været svær for den hårdtarbejdende svensker, som også har mistet sin position til Dion Cools.

Bedste salgsargument: Solidt backspil vil altid være en mangelvare.

Oliver Christensen
OB
21 år
Målmand, Danmark

Målmanden var med på det danske landshold i den coronahærgede samling i november, og selvom en plads i normale tider nok lader vente på sig et par år endnu, er der gods i fynboen.

Målmænd og transfermarkedet er to størrelser, der er svære at blive kloge på, hvilket også presser priserne ned, fordi så relativt få målmænd skifter klub, men Oliver Christensen kommer til udlandet på et tidspunkt, og det kunne snildt være i 2021.

Bedste salgsargument: Der er potentiale og udstråling i den unge fynbo, der ligner en fremtid udlandsprof

Simon Graves
Randers FC
21 år
Midtstopper, Danmark

En stor og stærk forsvarsspiller, der er del af et defensivt velfungerende hold - den slags kan være mange penge værd for den rette klub. Randers FC kan helt klart bruge Graves i et par sæsoner til, men man er heller ikke i stand til at sige nej til et godt milliontilbud.

Bedste salgsargument: Randers har et godt ry for at uddanne forsvarsspillere.

-------

TO TIL FEM MILLIONER KRONER

Jacob Rinne
AaB
27 år
Målmand, Sverige

Rinne er blandt Superligaens dygtigste målmænd, og nu er det på tide, at han kommer videre. Udfordringen er, at relativt få målmænd bliver købt og solgt, noget den økonomiske krise udløst af COVID 19-nedlukningerne næppe hjælper på.

Bedste salgsargument: Stabil og dygtig keeper, den seneste i rækken af svenskere med succes på posten i Superligaen.

Vito Hammershøy-Mistrati
Randers FC
28 år
Central midtbane, Danmark

Der er andre spillere, der nok kan sælges dyrere end Vito Hammershøy-Mistrati, men den centrale midtbanespiller er blevet lidt af en profil i Superligaen i en sen alder og er vel Randers' bedste spiller.

Mangler nogen en central midtbanespiller med en god arbejdsindsats og ditto gode afleveringer, er Vito Hammershøy-Mistrati en god mulighed, det trods alt er til at betale sig fra.

Bedste salgsargument: Nogen må snart give ham chancen et større sted.

Casper Højer Nielsen
AGF
26 år
Venstre back, Danmark

Backen har kontraktudløb til nytår og spillede så godt, at Dinamo Zagreb i flere gange har forsøgt at købe ham.

Prisen på Højer falder sandsynligvis til sommer, hvor der kun vil være et halvt år tilbage af kontrakten. Skal backen afsted til en større liga, kunne det meget vel være nu.

Bedste salgsargument: Har kontraktudløb ved udgangen af 2021, så skal AGF have bare lidt penge for backen uden en kontraktforlængelse, skal skiftet ske i sommerens vindue.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus