• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Millionerne forsvinder: Så meget sparer klubberne på at sende spillerne hjem

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Superliga-klubberne kan ikke spare spillernes fulde løn, hvis de sender dem hjem uden arbejde. Tipsbladet.dk udlægger regnskabet.

Af Anders Dehn

Superliga-klubberne mister millioner for hver uge, der går. De kan ikke tjene noget, fordi både tv- og kampindtægter forsvinder, når der ingen kampe er. 

Det er med andre ord høj sø, og de tager vand ind. Men nogle af dem prøver at hælde noget af vandet ud over rælingen igen.

Den seneste uge har den ene klub efter den anden fortalt, at de sender spillere hjem uden arbejde. På den måde kan de få del af statens hjælpepakker til nødlidende virksomheder ved at få kompenseret for noget af de hjemsendtes løn. Det gælder op til 23.000 pr. ansatte.

Det betyder dog også, at det langt fra er hele lønnen, klubberne sparer. Superliga-spillere tjente i gennemsnit 91.000 kroner om måneden i 2018 ifølge Sporting Intelligence. Som Silkeborg-direktør Kent Madsen sagde til tipsbladet.dk i går:

Læs også:Sender ikke spillere hjem: Vil ikke rykke ned og sige "det var dumt"

- Selv i en lille klub som vores tjener en lang række spillere markant mere end det (de 23.000, red.).

Så hvor meget er der rent faktisk at hente i sparede lønkroner?

Hver hjemsendt spiller sparer altså klubberne for 23.000 kroner pr. måned. Hvis vi holder fast i Silkeborg IF, har klubben opført 27 førsteholdsspillere på sin hjemmeside. Det 621.000 kroner hver måned.

Dertil skal vi lægge løn til trænerstaben. Den tæller i alt ti personer, men ikke alle er på fuld tid. Vi regner med seks fuldtidsstillinger, som er yderligere 138.000.

Læs også:Overblik: Disse danske klubber sender spillerne hjem

Det giver en samlet besparelse på 759.000 kroner pr. måned.

De penge har Silkeborgs nærmeste konkurrenter i bunden, Esbjerg fB, Hobro IK, SønderjyskE og AC Horsens, valgt at spare. Men i Silkeborg fortsætter de med at have snor i spillernes selvtræning.

- Vi vil gerne have en løbende styring på og dialog med spillerne om, hvordan der trænes - selvsagt inden for de retningslinjer, som er kommet fra myndighederne. Vi vurderede selvfølgelig også, om vi skulle tage den økonomiske besparelse, der lå i at sende spillerne hjem. Men vi er i en situation, hvor vi skal hive alle marginaler ud af spillertruppen, hvis vi skal lykkes med at klare frisag, så det var for satset, sagde direktøren mandag.

Læs også:Ingen fodbold før påske: Danmark forbliver lukket ned

Læs også:Frygter skader, når ligaen vender tilbage: Det er ikke optimale rammer

Læs også:Superliga-boss lover protesterende klubber: Vi vender tilbage med svar

Superliga

Mere Superliga

Fokus