• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Møder van der Vaart i Serie 4: Der skal nok være mange, der vil give øl

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den tidligere hollandske stjernespiller Rafael van der Vaart spiller torsdag Serie 4-fodbold for Esbjerg fB, der gæster FC King George. Van der Vaarts modstander glæder sig til oplevelsen.

Af Kenneth Jensen

Han har 109 landskampe for Holland på cv'et, har stået i en VM-finale og har spillet for store klubber som Real Madrid og Tottenham. Og torsdag aften kan Rafael van der Vaart også sætte flueben ved noget, mange danske mænd har prøvet, nemlig Serie-fodbold.

Rafael van der Vaart stiller op for Esbjerg fB's Serie 4-hold, der torsdag aften møder FC King George. Det gør den tidligere verdensstjerne, fordi han gerne vil i en acceptabel form, til når der senere i efteråret afholdes en testimonialkamp i Tyskland.

Og hos modstanderholdet torsdag er de helt klar på at få en oplevelse.

- Jeg tror, det kommer til at give meget til de 14 spillere, der kommer i kamp. De kan fortælle, at de har stået over for Rafael van der Vaart. Det giver et kick, og skulle vi være så fantastisk heldige at få en sejr eller få point, ja så kan vi også sige det, siger FC King Georges formand, Jacob Drachmann Haag til tipsbladet.dk.

Formanden fortæller, at han lige som alle andre læste nyheden om van der Vaarts deltagelse i avisen JydskeVestkysten. Og så begyndte telefonen ellers at ringe, mens spillerne fra holdet er godt i gang med at dele nyheden på sociale medier.

Af samme årsag ved Jacob Drachmann Haag heller ikke helt, hvad man kan forvente.

- Det er et EfB-hold, der består af en masse tidligere topspillere, men han er jo uden sammenligning den største, vi kommer til at stå over for. Og det er ikke for at fornærme nogen - og slet ikke Martin Bergvold, som jeg har hørt, også skal spille. Det bliver specielt, og det er jo ikke, hvad man lige regner med, når man tirsdag og torsdag løber og træner.

- Vi har gode baneforhold, men faciliteterne er nok ikke helt det, han har været vant til. Det er charmen ved fodbolden - nu er han blevet hevet med ind i det danske foreningsliv. Det er jo også det, de tidligere EfB'ere dyrker. Det er hyggen ved fodbold, og det er fantastisk, at en verdensstjerne som ham er med. Det er sjovt at være en del af, siger formanden.

FC King George forventer ikke en masse ekstra tilskuere til Serie 4-kampen torsdag aften, for Rafael van der Vaart bor til dagligt i Esbjerg sammen med sin kæreste, der spiller håndbold professionelt. Og her kan van der Vaart få lov til at være i fred sammen med sin familie.

Godt nok er Rafael van der Vaart ikke så mobil, som han var i sine velmagtsdage, men teknikken bør stadig være der, og derfor skal FC King George undgå at give hollænderen - der i Danmark nåede at spille professionelt for EfB og FC Midtjylland - chancen for at score på en dødbold.

- De spillere har erfaring fra et højere niveau, så alle dødbolde er giftige. De slår dødbolde snorlige og er farlige i luftrummet, så vi skal være kloge. Vi ved, det er et hold med gode boldspillere, så vi skal løbe fra dem, ikke efter dem. De kan køre os rundt i trekanter, hvis vi ikke er smarte, siger formanden.

Jacob Drachmann Haag ved ikke på nuværende tidspunkt, om der er nogle fra holdet, der har noget specielt i tankerne i forhold til Rafael van der Vaart - som for eksempel at forsøge en tunnel - men formanden er helt sikker på, at Rafael van der Vaart nok skal få mulighed for at smage på en af foreningslivets store glæder: 3. halvleg:

- Vi har ikke noget planlagt, men jeg er sikker på, der er mange, der nok skal være klar til at give ham en øl efter kampen, lyder det.

Der er kampstart 19.00 på Veldtofte Idrætspark - begge mandskaber har høstet fire point efter de første par runder.

Superliga

Mere Superliga

Fokus