• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

N'Doye misser også Kiev-kamp - men gør comeback i næste uge

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Dame N'Doye bliver ikke klar til FC Københavns Europa League-kamp mod Dynamo Kiev torsdag aften, men Ståle Solbakken regner med at se angriberen på banen i en af de tre kampe, holdet har i næste uge.

Af Anders Dehn

FC København har måttet undvære Dame N'Doye i mere end to måneder, men nu står angriberen omsider over for et comeback. Det finder formentlig sted i næste uge, siger manager Ståle Solbakken.

N'Doye kom til skade, da Røde Stjerne besejrede FCK i Champions League-kvalifikationen, og klubben frygtede, at han måtte sidde ude resten af efteråret. Så galt går det dog næppe, omend torsdagens Europa League-kamp kommer lige tidligt nok.

Læs også:Ståle gør status på N’Doye: Det ser meget bedre ud

- Han er ikke med i truppen til kampen mod Dynamo Kiev, men hvis der ikke kommer en reaktion, håber vi, at han er tilgængelig engang i næste uge. Vi har tre kampe, men om det bliver den første, anden eller tredje kamp, ved jeg ikke, siger Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

Det er et velvalgt tidspunkt at gøre comeback, da FCK, som Solbakken antyder, går ind i en travl periode. Først spiller holdet mod AGF mandag aften, så pokalkamp mod FC Nordsjælland torsdag og til sidst Superliga-opgøret mod SønderjyskE søndag.

Læs også:Det lysner for flere FCK-spillere: Solbakken kommer med skadesopdatering

Derefter venter en ny kamp mod Dynamo Kiev den følgende torsdag og et topopgør mod FC Midtjylland, inden der er to ugers kamppause, mens landsholdene er samlet. Altså seks kampe i løbet af halvanden uge.

Spørgsmålet er så, hvilken forfatning Dame N'Doye vender tilbage i. Han har ikke spillet kamp siden midten af august og må derfor forventes at være rusten, når han gør comeback.

Også målmand Sten Grytebust er klar efter sin knæoperation for bare tre uger siden. Han indgår ifølge Solbakken i kamptruppen mod Dynamo Kiev torsdag.

Læs også:Kortglad tyrker passer fløjten i FC Københavns Europe League-kamp torsdag

Læs også:Solbakken: Robert Skov forlod os på det værst tænkelige tidspunkt

Læs også:Skarp FCK-angriber nedlægger Esbjerg i Parken

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.