• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

To nedrykninger og to tabte pokalfinaler: Måske hviler der en forbandelse

Gustaf Nilsson lagde ud med en alvorlig skade, har været gennem endnu en operation, tabt to pokalfinaler og er nu rykket ud af Superligaen to gange. Opholdet i Danmark har ikke været, hvad han håbede, men han ved ikke, om han bliver i Vejle Boldklub.

Af Anders Dehn

Når Gustaf Nilsson har rundet sæsonen af med et evalueringsmøde i Vejle Boldklub, tager han hjem til Sverige for at tilbringe sommeren. Det er måske meget godt, for Danmark har ikke bragt ham megen held.

Kort før han kom til Brøndby IF i 2016, brækkede han anklen og sad ude i et halvt års tid. I sin anden sæson i Brøndby var han med til at tabe pokalfinalen, og det samme var han med Silkeborg IF for et års tid siden. Kort efter rykkede klubben ud af Superligaen - den samme skæbne, som i søndags overgik Nilssons nuværende hold, Vejle.

Læs også: Vejle-chef klar til at tynde ud i truppen efter nedrykning

Som om det ikke var nok, var han også igennem en operation for sportsbrok i vinter.

Så på bundlinjen efter tre år i Danmark står to tabte pokalfinaler, to nedrykninger og to forstyrrende skadespauser. Hviler der en forbandelse over Gustaf Nilsson i dansk fodbold?

Læs også: Vejle-anfører efter nedrykning: Folk er helt grædefærdige

- Haha. Måske. Det er ikke noget stort facit. Det er selvfølgelig alle sammen kampe, man ikke vil tabe. Lige nu er jeg helt utroligt skuffet, siger Nilsson til tipsbladet.dk.

Svenskeren fik 38 minutter, da Vejle forleden tabte til Hobro IK og dermed rykkede ud af Superligaen efter bare én sæson. Selv om karrieren altså har budt på sin del af skuffelser for den bare 21-årige Nilsson, er den seneste den største.

- Jeg er sindssygt ked af det. Jeg synes, vi spillede en god kamp, og det var vel de i første 20 minutter, vi manglede koncentration. Vi skabte egentlig også gode chancer, og jeg ved ikke, om det var uheld, men vi var i hvert fald ikke skarpe nok. Men bagefter er man er bare skuffet, siget Gustaf Nilsson.

- Det her er den værste skuffelse. Det er det uden tvivl. Måden, vi røg ud på. Vi har spillet godt i mange kampe, og så ryger vi ud. Det er selvfølgelig ikke godt nok, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal forklare det. Jeg er bare skuffet, gentager angriberen.

Da Nilsson og Silkeborg rykkede ud af Superligaen for et år siden, slap han for at tage stilling til, om han skulle følge med, for han var kun lejet i Brøndby. I sommer skiftede han så permanent til Vejle, hvor han har kontrakt til sommeren 2021.

En sæson i 1. division var ikke det, som den tidligere U21- og ligalandsholdsspiller drømte om, da han kom til Danmark for tre år siden, men endnu ved han ikke, om sommeren byder på et klubskifte.

- Det har jeg slet ikke tænkt på endnu. Jeg har kontrakt i Vejle, så det må vi tage senere. Jeg er bare skuffet over kampen og udfaldet af sæsonen. Vi skal mødes med holdet i morgen og have en evaluering, og så skal jeg hjem til Sverige og lade op igen, have lidt ferie og komme tilbage med en god attitude, siger han.

- Jeg må hjem og tænke på noget andet end fodbolden. Bare hjem til venner og familie, have det godt og lade op til næste sæson.

Gustaf Nilsson spillede 22 kampe for VB i denne sæson og scored 4 mål.

Superliga

Optakt: Hobro IK - SønderjyskE

Hobro IK skal følge op på den sensationelle sejr over FC København, når Glen Riddersholm og SønderjyskE kommer på bes...

Optakt: OB - AGF

Klubberne fra landets to næststørste byer mødes i en direkte duel om fjerdepladsen. Hvem trækker det længste strå?

Mere Superliga

Fokus