• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Nervøs FCN-direktør: Vi kan ende i en rigtig uheldig situation

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Nordsjælland kan ende i en uheldig situation, hvis nogle af de klubber, man har solgt spillere til, må bukke under for coronakrisen.

Af Ole Hoffskov

Fodbolden ligger stille, og klubber over hele verden styrtbløder millioner, mens coronakrisen raser. Det er også tilfældet i Danmark, og i FC Nordsjælland bider klubbens direktør Søren Kristensen negle. Farum-klubben kan ende i en rigtig svær situation, fortæller han til Politiken.

FC Nordsjælland har de seneste mange sæsoner vist sig eminente til at sælge spillere, og alene det seneste års tid har budt på store salg af blandt andre Victor Nelsson, Mikkel Damsgaard og Andreas Skov Olsen.

Læs også:Superligaens bedste afsluttere: Hvem rammer målet mest?

Transfersummen for mange af de spillere, FC Nordsjælland har solgt, skal den købende klub betale over flere rater, og det er her, Superliga-klubben kan komme i problemer. Den nuværende krise kan efterlade et hav af klubber med en tom klubkasse.

- FC Nordsjælland ser sig selv og arbejder i mange henseender ud fra at være en såkaldt ' sælgende klub'. Vores daglige drift afhænger i en betydelig grad af spillersalg, så vi forholder os naturligvis til den situation, vi oplever i øjeblikket. Vi har rigtig mange penge ude at svømme fra tidligere spillersalg. Det har vi ikke holdt hemmeligt, siger Søren Kristensen til Politiken:

Læs også:Superliga-træner opdager ny skarphed: Det havde jeg ikke regnet med

- Nutidens spillerhandler bliver oftest betalt i rater hen over en række år. På den måde kan pengene bedre indgå i den daglige drift, men metoden forudsætter jo, at den købende klub også eksisterer i næste måned. Vi kan ende i en rigtig uheldig situation, hvis det er de forkerte klubber, der ender med at lukke ned rundt omkring i Europa.

FC Nordsjælland er langtfra ene om at stå i den situation - søndag fastslog FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein, at ulvene har rundt regnet 50 millioner kroner ude at svømme i rater, der skal betales løbende. 

Fodbolden har ligget stillet i en måned i det meste af Europa.

Læs også:Superliga: FC Midtjylland og FC København overhalet på erfaring

Læs også:Hvem har brugt flest udlændinge i Superligaen - her er opgørelsen

Læs også:FCN-direktør: Truppen er klar til komprimeret slutprogram

Læs også:Tidligere Wolves-ejer: Ståle Solbakken løb fra sit ord