Neymar nærmer sig fodboldlegende med hattrick mod Peru

Neymar overhaler Ronaldo og nærmer sig Pelé på listen over mest scorende spillere for Brasiliens landshold.

Brasilien og Neymar fortsatte natten til onsdag dansk tid holdets perfekte indledning på den sydamerikanske VM-kvalifikation i fodbold.

På udebane vandt brasilianerne 4-2 over Peru takket være et hattrick af anfører Neymar.

Med hans tre mål overhaler han Ronaldo på andenpladsen på listen over de mest scorende spillere i det brasilianske landsholds historie.

PSG-angriberen har nu scoret 64 mål for Brasilien. Det er kun overgået af fodboldlegenden Pelés 77 mål.

Det var ellers værterne, der startede bedst på hjemmebanen i Lima, da André Carrillo bragte Peru foran 1-0 efter bare seks minutter.

I det 28. minut udlignede Neymar for gæsterne på et straffespark, inden Peru igen bragte sig foran i anden halveg på et langskud af Renato Tapia.

Efter 64 minutter kunne Everton-spilleren Richarlison så endnu engang bringe balance i regnskabet, inden Neymar tog fat og sendte brasilianerne i front på endnu et straffespark i det 83. minut.

Efterfølgende fik Peru Carlos Zambrano vist ud, hvorefter Neymar fuldførte sit hattrick i kampens overtid.

Med resultatet topper Brasilien og Argentina nu den sydamerikanske VM-kvalifikation med seks point efter to kampe.

Venezuela, Paraguay, Chile og Colombia var også i aktion i Sydamerikas VM-kvalifikation i nat.

I byen Mérida tabte Venezuela 0-1 på hjemmebane til Paraguay. Her scorede Gastón Giménez det afgørende mål fem minutter før tid, efter at hjemmeholdet havde brændt et straffespark i det 5. minut.

I Chile bød hjemmeholdet Colombia op til dans i en særdeles underholdende affære.

Chile lignede længe sejrherrerne, efter at de to veteraner Arturo Vidal og Alexis Sánchez sendte holdet i front 2-1 i første halveg.

Men i kampens overtid lykkedes det Colombias Radamel Falcao, der med sine 34 år selv er en erfaren herre, at udligne til 2-2.