Nicklas Helenius sikrer ét point mod FCM i sidste sekund

Med en udligning dybt i overtiden fik OB 1-1 mod FC Midtjylland søndag aften.

OB og FC Midtjylland spillede søndag aften 1-1 i en kamp, som først blev til en deler i sidste sekund.

Som kampen udviklede sig var det OB, der var det klart mest velspillende hold i første halvleg, hvor man flere gange fik spillet sig godt frem på banen. Dog havde fynboerne også tendens til at sparke bolden forbi og over mål.

Derfor blev det meget sjældent rigtigt farligt for FCM-forsvaret, der for første gang havde nyindkøbte Alexander Scholz med sig.

Mens OB havde en række muligheder, så havde FC Midtjylland svært ved at spille sig frem til de store chancer. Eller bare chancer i det hele taget. Deres dødbolde kørte heller ikke helt optimalt.

Efter pausen fortsatte OB med deres overtag, og det var ikke til at se, at FCM med en sejr kunne spille sig op på en delt førsteplads. Desuden var det heller ikke til at se, at OB kun havde fået ét point i Superligaens første fem runder i denne sæson.

Her havde Anders K. Jacobsen en stor mulighed efter en cutback aflevering fra Jacob Johnson Laursen, hvor 'AK' kom til at stå helt fri. Han brændte dog den store chance, og derfra skiftede kampen karakter.

FC Midtjylland kom bedre ind i kampen efter en times spil, hvor også et par udskiftninger løftede midtjyderne. Pludselig opstod et skudforsøg for Mikkel Duelund udenfor feltet, som blev sendt på stolpen, og derefter dukkede sidste sæsons FCM-topscorer Marc Dal Hende op, som lagde bolden i netmaskerne til en FCM-føring på 1-0.

Kort efter kunne Kløve have gjort det til 1-1, da han først satte Sanneh helt af. Men som set så mange gange før i kampen, så blev bolden sparket forbi mål.

I kampens afslutning havde både Marc Dal Hende og Ryan Laursen muligheder tæt på mål, men ingen af dem lykkedes med at få scoret. Men i overtiden fejlede Paul Onuachu, da han bare skulle have holdt på bolden. I stedet fik OB fat i bolden og til sidst kunne Nicklas Helenius gøre det til 1-1 i allersidste sekund af de tre minutters overtid.

Resultatet betyder, at OB forbliver på sidstepladsen i Superligaen, mens FCM er på førstepladsen sammen med FCK. Dog kan AaB rykke to point forbi dem, hvis de selv slår AC Horsens mandag aften.