2016-03-15 15:53
Foto: Lars Poulsen / Polfoto

Nicolai Jørgensen viser storform i FC København og nyder godt af arbejdet for at blive en mere fokuseret angriber.

Nicolai Jørgensen har været flyvende for FC København i dette forår, hvor han scoret i tre af de fire spillede kampe og har været en konstant faktor til uro i modstandernes forsvar.
 
FCK-profilen er naturligvis også ganske godt tilfreds med både holdets og sin egen præstationer i foråret.
Det har været stort set optimalt. Vi har fået 10 point i fire kampe - to af holdene har været på udebane. Det har været super godt, og der har været mange spilere, der har ramt det højeste niveau, jeg har set i stykke tid.
 
- Jeg følger mig i et godt flow og nyder at spille hver kamp. Det er sjovt at spille fodbold - også fordi vi vinder. Men der er en god kemi på holdet, hvilket er glædeligt, siger Nicolai Jørgensen til tipsbladet.dk
 
Profilen har bortset fra udekampen mod AGF været at finde i angrebet, hvor han har dannet par med Federico Santander, der i øvrigt også er noteret for tre scoringer i foråret. I efterårssæsonen vekslede Nicolai Jørgensen flere gange fra pladsen som kant til at blive skubbet frem som angriber, men i jagten på at køre mesterskabet i hus, lader det til, at det bliver overvejende som angriber, at de offensive kræfter skal bruges. 
 
- Det har nok taget lidt tid for mig at vænne mig til at spille decideret angriber og være i feltet, hvor det virkeligt gør ondt. Det har jeg arbejdet rigtigt meget på hen over vinteren, og det giver pote nu. Så nu skal jeg fortsætte med at være sulten og gå efter at score mange mål og på samme tid hjælpe holdet, siger Nicolai Jørgensen om den øjeblikkelige succes.
 
I efteråret blev det til fire scoringer og fire assists, og med sine tre scoringer i foråret nu kun overgået af tre spilere, når det kommer til at have sidste eller næstsidste berøring omkring scoringer.
 
Storformen hos Nicolai Jørgensen må betegnes som helt ideel, da fremtidsplanen hos både FC København og ham selv byder på et klubskifte til sommer. Her vil han have et år tilbage af sin nuværende kontrakt, og går det som parterne håber, kommer der en pengestærk stor klub forbi og handler med Superliga-topholdet. 
 
Den del af fremtidsplanerne deltager Nicolai Jørgensen dog endnu ikke så meget i. Fokus rækker ikke så langt ud i fremtiden.
 
- Det fylder ikke noget - det kommer når, det kommer. Det er fremtid, siger han. 
 
- Jeg prøver at nyde nu'et og nyder hver kamp, jeg har for FC København, og så må de andre ting komme til sommer. 
 
FC København er med den fornemme start på foråret gået i suverænt udbrud i ligaen og har ni point ned til nærmeste forfølger. Og at hans sidste tid i FC København hellere end gerne må ende med et dansk mesterskab, lægger Nicolai Jørgensen ikke skjul på.
 
- Det vil betyde alt. Det vil være mit andet mesterskab her i klubben - det er noget, ingen kan tage fra en. Det er selvfølgelig både mit og klubbens mål, så det går vi efter, lyder det fra den 25-årige Superliga-profil.
 
Første udfordring er dog pokalkampen onsdag mod Randers, hvor FC København kan spille sig i semifinalen, hvor Brøndby IF venter som modstander.
 
 
 
 
 

 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO