• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Nicolai Poulsen er vendt hjem til Randers: Det er nærmest en helt ny klub

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Der er sket meget i Randers FC i det halve år, Nicolai Poulsen har spillet i Sarspborg i Norge, og selv om han er vendt tilbage til noget ganske velkendt i Randers, er det alligevel lidt nyt.

Af Kenneth Jensen

Olafur Kristjansson var ikke længere træner, da midtbanespiller Nicolai Poulsen 1. januar vendte tilbage til Randers FC efter et halvt år hos norske Sarpsborg 08. Og afløseren Ricardo Moniz nåede Nicolai Poulsen kun nogle få uger sammen med. Assistenten hed ikke længere Peter Enevoldsen, og så er var også Michael Gravgaards rolle ændret den 1. januar, ligesom han nogle uger senere sagde sit job op.

Jo, der er sket meget i Randers FC, siden den 24-årige midtbanespiller og klubmand i sommer forlod Randers til fordel for et lejeophold i Sarpsborg med mere spilletid til følge. Også på spillerfronten har der været gang i svingdøren. Nikola Djurdjic fik et år i Randers, Vladimir Rodic og Perry Kitchen bare et halvt. Og så forsvandt Marvin Pourié også fra radaren i Randers og i dansk fodbold og tjener nu til dagen og vejen i tysk fodbold.

At der er sket meget på kort tid kan Nicolai Poulsen også mærke.

- Det er nærmest en helt ny klub. Der er ikke så mange tilbage i forhold til, da jeg smuttede, men det er også fint nok, at nye øjne skal se på en, siger midtbanespilleren til tipsbladet.dk.

Nicolai Poulsen scorede Randers' eneste mål i lørdags nederlag på 1-5 mod FC København, hvor han startede inde og spillede hele kampen, og uden point og med et stort nederlag i bagagen er et mål ikke meget værd.

Randers faldt sammen på 13 minutter i første halvleg af opgøret, hvor FC København scorede fire gange, og så var kampen afgjort. Hannes Halldorsson med en kæmpe fejl, der førte til 1-0 målet, og så lavede Mads Agesen selvmål, og Randers-forsvaret dækkede skidt op i en anden situation. Personlige fejl, som ikke går i landets bedste række.

På det punkt var det lidt et deja vu til efteråret, hvor Randers også flere gange koksede i det og smed sejren næsten på egen hånd. Enten ved store fejl i bagkæden eller ved alt for mange misbrugte chancer.

Randers' ærgerlige efterår nåede også frem til Norge.

- Det har selvfølgelig været træls og hårdt at se, at det er gået, som det er gået. Det er jo aldrig sjovt at være tilskuer til det, når man skal hjem og være en del af det. Jeg var bevidst om - inden jeg skulle tilbage - at den skulle have maks gas for at vende skuden, siger Nicolai Poulsen, der trods alt så positive ting i kampen mod FCK også:

- De første 20 minutter var gode. Vi fik et blackout, hvor vi på 13 minutter lukkede fire mål ind. Det må vi tage til efterretning og tænke over. Men det er lidt sådan, at vi må glemme den kamp og så tage de ting med, vi kan bruge. V i har stadig tro på, at vi kan komme igennem det.

Nicolai Poulsen fortryder ikke, at han tog til Norge og fik fast spilletid, for han var ikke fast starter under tidligere træner Olafur Kristjansson. Men under den midlertidige træner Rasmus Bertelsen ser det ud til, at der er brug for den tidligere U21-landsholdsspillers rutine og erfaring for at hjælpe Randers i sikkerhed i Superligaen. Trods sine bare 24 år har han allerede spillet 112 Superliga-kampe.

- Jeg har helt sikkert en følelse af, at trænerne kan bruge mig, og jeg synes også selv, at jeg har noget at bidrage med i forhold til det spillemæssige og sådan. 

- Det er også derfor, jeg har glædet mig til at vende tilbage, fordi jeg føler, jeg er berettiget til en plads på holdet, og nu er jeg vendt tilbage med ny energi og lyst, siger Nicolai Poulsen.

Poulsen bemærker, at de næste Superliga-kampe bliver vigtige for Randers, der møder Hobro, Horsens, Helsingør, Nordsjælland, AaB og OB i de sidste kampe af grundspillet. Kampe der kan vindes, men det kræver, at Randers dropper de personlige fejl.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus