• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Skader har hæmmet Nicolaj Thomsen i FCK: Det har været turbulent

En skade, flere følgeskader og en tjans som højre back. Tiden i FC København har ikke været nem for den tidligere AaB-profil Nicolaj Thomsen. Men den 24-årige skagbo føler, det er ved at vende til den gode side.

Af Kenneth Jensen

Da FC København i fredags var på udebane mod AC Horsens, var der en stor overraskelse i startopstillingen hos FCK. Manager Ståle Solbakken havde nemlig fundet plads til Nicolaj Thomsen på venstrekanten.

Den 24-årige skagbo har ikke spillet meget, siden han for halvandet år siden forlod franske Nantes og rykkede til danske FCK.

Men nu er det måske ved at vende? Det håber Nicolaj Thomsen på.

- Som fodboldspiller vil man gerne spille fodboldkampe, og hvis man ikke spiller kampe, kommer man ikke i ordentlig form, og når man ikke er i ordentlig form, er man selvfølgelig heller ikke bedst. For mig er det et godt første skridt på vejen i forhold til at komme helt op i gear, siger Nicolaj Thomsen til tipsbladet.dk.

Tålmodig har han i hvert fald skullet være. Da han skiftede til FC København, gjorde han det med en skade i foden. En skade, der spolerede hele foråret, og i efteråret, hvor han regnede med FCK-gennembruddet, blev det blandt andet spoleret af følgeskader og en position som højre back. Thomsen måtte vikariere, da både Peter Ankersen og Tom Høgli sad ude.

Fredag fik han så altså muligheden for at vise sig frem på positionen som venstre kant, som han også spillede i AaB, da han var bedst. Godt nok begik han tidligt et straffespark, men han spillede sig op og glæder sig over, at han fik tillid fra manager Ståle Solbakken.

- Det har været en ret turbulent tid. Det har været mange op- og nedture. Da jeg kom mig over skaden og tænkte; "nu kan det kun gå én vej, nu har jeg taget min tørn i forhold til skader", kom der følgeskader. Så der har været nogle bump. Jeg føler, jeg hele tiden har formået at holde hovedet højt, og nu føler jeg, at jeg er kommet ud på den anden side med godt overskud i kroppen. Jeg er godt tilpas og har trænet med i lang tid, så det handler egentlig bare om at bide mig fast, hvis jeg får lidt spilletid, siger Nicolaj Thomsen.

Ud over at begå et straffespark tidligt i opgøret, som heldigvis for Thomsen blev reddet af Stephan Andersen, noterede han sig også for en assist til Federico Santanders scoring til 1-1 i opgøret. 

Thomsen håber på, at kampen er startskuddet til en længere periode med fast spilletid.

- Jeg har kunnet mærke det. Når man har været vant til at spille, har man ikke tænkt så meget over det, men når man kommer ind i sådan en periode her, lærer man også som fodboldspiller, hvor meget det betyder at spille hver weekend. Det har jeg brug for, siger Nicolaj Thomsen.

Er det realistisk, at du kan komme til det i FCK?

- Det synes jeg. Jeg kan sagtens være med, og jeg er også sikker på, at hvis jeg får muligheden, skal jeg nok bide mig fast, men det handler om flere ting. Jeg skal også gribe chancen, når den er der.

Gjorde du så det mod Horsens?

- Jeg fik en lidt ærgerlig start med et straffespark, men jeg spillede mig op. I første halvleg havde vi nogle gode perioder på bolden, og jeg var selv involveret i flere ting. Anden halvleg var svær, det var én lang dødbold. Jeg slap okay fra det, vil jeg sige.

Hvor kommer troen på tingene fra?

- Når jeg spiller en kamp som sidst. Så må vi se, om jeg kommer til at være involveret i næste kamp - det har også noget at sige i forhold til, hvad jeg selv tænker. Hvis ret skal være ret, har jeg haft tilbagefald, og jeg har ikke været på mit øverste niveau, men det håber jeg, jeg kan vise nu, hvis jeg får lidt tillid. Mit håb er, at alt går op i en højere enhed, og så spiller jeg lige pludseligt hver kamp, siger Nicolaj Thomsen.

Nicolaj Thomsen håber naturligvis på, at han kommer i aktion søndag, hvor det er FC Københavns ærkerivaler, der er modstanderen.

- Det er en rigtig fed kamp. Det siger sig selv, at det er sådan, hver gang der er derby. Nu er vi på hjemmebane, og vi har revanche til gode, for vi har ikke vundet de sidste par stykker. Der er høj stemning, og jeg glæder mig.

Det er i alt blevet til 14 Superliga-kampe for Thomsen i denne sæson. Han har stået for fire assists for FC København.

Superliga

Mere Superliga

Fokus