• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Norsk fodboldforbund kigger nærmere på omstændighederne bag Horsens-køb

Norsk fodboldforbund kigger nærmere på omstændighederne bag Horsens-køb
Foto: AC Horsens

Det norske fodboldforbund vil se nærmere på, om der er lavet en ulovlig aftale i forbindelse med Branns salg af Sivert Heltne Nilsen til AC Horsens.

Af Kenneth Jensen

I Norge har medierne ganske svært ved at forstå, hvorfor den 26-årige midtbanespiller Sivert Heltne Nilsen har forladt Brann, der fører Eliteserien, for at skifte til dansk fodbold og AC Horsens.

Branns bestyrelsesformand, Eivind Lunde, forklarede mandag, at man ikke havde andet valg end at sælge spilleren. Flere gange er det blevet indikeret, at man mundtligt lovede at sælge Sivert Heltne Nilsen, hvis der kom et tilfredsstillende tilbud fra en udenlandsk klub. Og det mundtlige løfte løb Brann ikke fra, da Horsens kom for at købe midtbanespilleren.

Læs også: Kommende-Horsens spiller skaber overskrifter i Norge: Det er sensationelt

Problemet for Brann kan dog være, at det ikke er lovligt ifølge reglerne i Norge at lave mundtlige aftaler. Aftaler skal nedfældes på skrift og indgå i kontrakten eller som et bilag til kontrakten. Det skriver det norske medie Bergens Tidende, der også forklarer, at det norske fodboldforbund nu kigger nærmere på hele forløbet og overvejer, om der skal gøres mere ved det. 

Læs også: Horsens køber midtbanespiller: Klubbens dyreste nogensinde

- Vi kommer til at læse de avisartikler, der forklarer forløbet, og så snakker vi med Brann. Vi vil derefter vurdere, om der er sket et brud på reglerne, siger Espen Auberg, leder af det norske fodboldforbunds juridiske afdeling, til Bergens Tidende.

Læs også: Brann efter transfer med Horsens: Ville gerne have beholdt Nilsen

Sivert Heltne Nilsen havde tirsdag sin første træningsdag i AC Horsens, og han har altså forladt Brann på et tidspunkt, hvor klubben med 14 kampe igen af Eliteserien fører rækken foran Rosenborg. Brann har kun én gang vundet et norsk mesterskab - det var i 2007.

Læs også: Bestyrelsesmedlem i Brann: Forstår ikke, at midtbaneprofil vil til Horsens

Den 26-årige midtbanespiller er i øvrigt søn af træner Lars Arne Nilsen. Træneren har ikke ønsket at sige så meget i sagen og har i stedet henvist til sportsdirektøren.

Læs også: Rekordkøb vil ikke sige, hvorfor han kom til Horsens

Sportskommentator fra Bergens Tidende Anders Pamer fortalte mandag til tipsbladet.dk, at Sivert Heltne Nilsen kan blive en stor succes i dansk fodbold hos AC Horsens.

Læs også: Bo Henriksen om rekordkøb: Det hjalp nok, at han havde set os slå FCK

Superliga

Mere Superliga

Fokus