• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen & Anders Dehn

Ny Brøndby-spiller: 20 klubber var interesserede i mig

Ante Erceg havde masser af muligheder, da han forlod Dubai, men han valgte Brøndby, fordi han havde fået et godt indtryk, da han mødte holdet med Hajduk Split i fjor.

Af Kenneth Jensen & Anders Dehn

Da Ante Erceg forlod Hajduk Split i vinter, var han i høj kurs. Dengang var Brøndby IF også en af de interesserede klubber, men den kroatiske offensivspiller endte i stedet i Shabab Al-Ahli i Dubai.

Men opholdet i De Forenede Arabiske Emirater var ikke nogen succes. Erceg var ganske vist fast mand for sit hold, men han var ikke vild med at være der. Heldigvis for ham var han stadig en eftertragtet herre, da han denne forsommer fik mulighed for at forlade klubben igen.

Læs også: Troels Bech: Kunne ikke hente Erceg sidste sommer

- Jeg tror, der var 20 klubber, fordi jeg var på en fri transfer, så der var meget interesse for mig, siger den nye signing.

Hvorfor valgte du lige Brøndby?

- Fordi Troels (Bech, sportsdirektør, red.) fortalte mig alt det gode om Brøndby. Jeg så to-tre kampe i Brøndby, og jeg tror, Brøndby er rigtig godt for mig, siger Ante Erceg, der allerede stiftede bekendtskab med klubben, da han og Hajdul Split vandt over Superliga-klubben i Europa League-kvalifikationen i fjor.

- Den første gang, jeg var i København med Hajduk, talte jeg med min ven og sagde: "Jeg håber, jeg skal spille i Brøndby, for København er en rigtig dejlig by, og Brøndby er en rigtig god klub. Jeg håber, jeg en dag kan spille her." Nu besluttede jeg mig at spille for Brøndby, fordi jeg ved, at det er rigtig godt for mig.

Erceg, der scorede 13 mål i 23 kampe for Hajduk Split i efteråret, kunne også have endt i blåt og gult allerede for et helt og halvt år siden. Men hans kroatiske klub forlangte for mange penge, og i stedet blev næste destination altså Dubai.

- Brøndby har været interesseret siden kampen med Hajduk (i juli-august 2017, red.). I vinter ringede Brøndby til mig og ville have mig til at komme, men det var ikke muligt, fordi Hajduk ville have mange penge for mig, og jeg tog til Dubai i stedet i fem måneder, siger Erceg, der tydeligt husker de to Europa League-opgør, hvor han scorede to gange i returkampen i Split.

- Ja, det husker jeg. Jeg spillede med Hajduk mod Brøndby, og atmosfæren er rigtig fin, og klubben har rigtig god støtte. Det kan jeg godt lide. Jeg håber, at vi i denne sæson får mere støtte, og at vinder alle kampe og vinder ligaen og pokalturneringen, siger han.

28-årige Ante Erceg har fået en fireårig kontrakt på Vestegnen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus