• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ny FCM-træner møder læremesteren Glen: Han har haft enorm betydning

Glen Riddersholm overtalte Brian Priske til at stoppe spillerkarrieren og blive assistenttræner. Siden stod Priske i lære under Riddersholm, der søndag er hans første modstander som cheftræner i FC Midtjylland.

Af Anders Dehn

Brian Priske var stadig i gang med sin aktive karriere, da Glen Riddersholm ringede. Han ville gerne have Priske med i sit trænerteam i FC Midtjylland, men det betød, at backen måtte stoppe der og da. Så det gjorde han.

Det var i sommeren 2011, og Riddersholm havde et par måneder forinden overtaget jobbet som cheftræner i FC Midtjylland. Han havde som assistenttræner ved selvsyn konstateret, at spilleren Priske havde potentiale til at blive en dygtig træner, da Priske var udlejet til FCM i efteråret 2010.

Læs også: Priske stopper som scout for landsholdet: Det bliver lige voldsomt nok

Sådan gik det til, at Brian Priske tog det første skridt i den trænerkarriere, der nåede sit foreløbige højdepunkt, da han i mandags overtog jobbet som cheftræner for FC Midtjylland. Skæbnen vil, at hans første kamp i spidsen for holdet er mod SønderjyskE og læremesteren Glen Riddersholm.

- Han har haft enorm betydning. Det er indiskutabelt. Han var den, som adspurgte mig og havde et ønske om, at jeg skulle stoppe karrieren tidligere end beregnet og tiltræde som assistent for ham. Det var et stort ansvar at give til en mand, som havde nul trænererfaring, siger Priske til tipsbladet.dk.

Læs også: Ny FCM-boss: Trænerskifte ændrer ikke noget for Jakob Poulsen

- Det var en vanvittig god start for mig som træner. Jeg fik meget opbakning, vejledning og råd. Han var god til at give ansvar og være tydeligt om, hvad han forventede af mig, og hvad jeg kunne forvente af ham.

Brian Priske kendte selvfølgelig både fodboldspillet og -branchen efter 15 år som professionel. Men han kendte ikke livet som træner, men det lærte han under Glen Riddersholm.

- Jeg lærte det basale håndværk; hvad det vil sige at træde over på den anden side af stregen. Arbejdstiden, forberedelsen til træninger og kampe. Der skal generelt lyde en ros til Midtjylland, der altid har haft en vanvittig god kultur, hvad angår det at være træner. Ikke kun Glen, også de andre på akademiet, som er gode til at dele ud af det at være træner.

- Og så lærte jeg meget af hans ledelsesstil, som passede mig godt. Den er meget åben og tydelig.

De to var med til at vinde det danske mesterskab i 2015, som billedet her stammer fra, men kort efter sagde Riddersholm op. De har dog bevaret kontakten, og Riddersholm både ringede og skrev, efter Priske fik topjobbet i FC Midtjylland i mandags.

De kender altså hinanden godt, fagligt såvel som personligt. Brian Priske tør dog ikke sige, hvem det er en fordel for på søndag. Han vil heller ikke ud med, om de ændringer, som han varslede forleden, træder i kraft allerede i hans første kamp.

- Det er selvfølgelig nogle af de muligheder, der ligger. Der kommer ofte ændringer, når man får ny cheftræner, men det er for tidligt at sige hvor mange. Der må Glen komme en tur til Ikast for at kigge, siger Priske med et grin.

Han kender turen, Glen Riddersholm, der blev boende i Ikast, inden han denne sommer flyttede tættere på sin arbejdsplads i Haderslev. Og selv hvis Riddersholm ikke lægger vejen forbi sit gamle træningsanlæg i det midtjyske, er Priske ikke i tvivl om, at de to tidligere kollegaer nok skal have lidt mere kontakt inden kampen.

- Vi skal da helt sikkert have lidt lir. Vi er begge meget sociale og udadvendte og kan lide godt humør. Så jeg forventer god opladning og en god kamp.

Om Priske får ret i sin forudsigelse, finder vi ud af på søndag klokken 16.

Superliga

Mere Superliga

Fokus