• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ny SIF-spiller: Må være den, der har spillet flest Esbjerg-kampe uden at slå til

Foto: Getty Images

Mark Brink har masser af førsteholdskampe bag sig trods sine 21 år. Men han slog aldrig rigtig igennem i Esbjerg, så det håber han, at han kan i Silkeborg IF.

Af Anders Dehn

Det virkede oplagt, at Mark Brink skulle have en stor karriere i Esbjerg fB. Han er født og opvokset i byen, debuterede som 17-årig og var fast mand på diverse U-landshold. Men trods 100 førsteholdskampe for EfB slog han aldrig helt igennem, erkender han selv over for Midtjyllands Avis.

Brink spillede sin første kamp for barndomsklubben i efteråret 2015, og siden rykkede han tættere og tættere på startopstillingen. Da Esbjerg spillede i 1. division for to sæsoner siden, var han fast mand og bidrog med fem mål og syv oplæg.

Læs også:Officielt: Silkeborg IF henter midtbanespiller i Esbjerg

Men den nu 21-årige Brink slog alligevel ikke sit navn så meget fast, at han var umulig at komme uden om, da holdet rykkede op. Siden har han ført en tilværelse som bænkevarmer eller fyld, når der manglede nogen.

- Jeg må være den spiller i Esbjerg, der har flest førsteholdskampe uden egentlig at slå igennem. Jeg spillede stort set hele sæsonen i 1. division. Jeg var ikke den bedste på banen, men jeg gjorde det fint. Men de har bare haft andre spillere, de har prioriteret højere end mig, siger Mark Brink til Midtjyllands Avis.

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2020

- Jeg tror, det er godt for mig at få ny energi, komme et nyt sted hen og få nye øjne til at kigge på én. Så jeg kan bevise mig forfra.

Mens Mark Brink altså har bakset med at få sit gennembrud i Superliga, har han stort set hele sin karriere spillet for danske U-landshold. Det er blevet til 39 landskampe i alt, heraf mange som anfører, og titlen som Årets U17-talent i 2014.

Den nye Silkeborg-spiller har underskrevet en treårig aftale med klubben.

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Kent Nielsen efter nederlag til nordmænd: En tung dag

Læs også:Tidligere SIF-spiller om nedrykning i Norge: Har selv skabt situationen