• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Ny start i AaB med succes: Målmand har ambitioner om udlandet i 2017

Nicolai Larsen trives i AaB, hvor han er glad for den nye start i klubben. Men målmanden har også ambitioner om at prøve talentet af i en større klub.

Af Martin Davidsen

Thomas Augustinussen, Lukas Spalvis, Nicolaj Thomsen, Kenneth Emil Petersen, Nicklas Helenius og Rasmus Jönsson.

Det var store navne, mange Superliga-kampe og masser af erfaring, der forlod AaB denne sommer, men når et lys slukkes, tændes der et nyt, og nye kræfter har taget over i den nordjyske klub – endda med succes.

En af de spillere, der har skudt brystkassen længere frem efter sommerens store afsked, er målmanden Nicolai Larsen. Den 25-årige målmand er nu en af de mest rutinerede kræfter i klubben, og det har betydet, at han nu tager mere ansvar i klubben.

- Der er ingen tvivl om, at jeg er kommet op i hierarkiet. Jeg er en af de erfarne og en af lederne på holdet, så jeg skal gå forrest. Selvom jeg kun er 25 år gammel, har jeg spillet 200 kampe for AaB, så når der er kommet mange nye folk i truppen denne sommer, skal jeg hjælpe holdet ved at gå forrest, siger Nicolai Larsen til tipsbladet.dk.

Positivt med udskiftning
Han mener, at det har været sundt for AaB at skifte meget ud på holdet denne sommer.

- Det er positivt. Vi havde et fint hold, men vi har også mistet nogle folk undervejs, selvom stammen har været den samme. Jeg synes, at det er positivt med en frisk start. Når man arbejder sammen i fem-seks år i en konkurrencesituation, kan man godt gnide lidt mod hinanden, og selvom stemningen i truppen var god, var vi måske nået dertil, hvor det var godt med lidt luftforandring, siger Larsen, der har en god fornemmelse omkring fremtidens AaB.

- Nu kan vi bygge noget nyt op, og det er gået bedre, end jeg og truppen havde forventet. Der er mange unge spillere og nye folk udefra, og det minder lidt om dengang, jeg kom til klubben. Dengang havde AaB været tæt på nedrykning, så vi skulle starte forfra med mange nye. Vi havde en fin sæson, og vi begyndte at bygge noget op, som endte med et mesterskab. Jeg siger ikke, at vi igen bliver mestre, men det har været positivt med en ny start, mener målmanden.

AaB er kommet fra start i denne sæson, og Nicolai Larsen ser gode tendenser på holdet.

- Vi har fået skabt noget fint sammen, selvom det har holdt hårdt spillemæssigt i nogle kampe. I de kampe har vi taget skeen i den anden hånd og kæmpet røven ud af bukserne. Det er positivt, og jeg ser det som en stor bedrift. Vi står godt sammen som hold, og selvom vi har mødt noget modgang i nogle kampe, bliver vi ved med at tro på tingene. Det er et kendetegn for os, siger Nicolai Larsen, der også har løftet sit eget niveau i forhold til forårssæsonen, hvor han var uheldigt impliceret i nogle mål.

- Sammenligner vi med foråret, var det hele holdet, der ikke præsterede godt nok. Ligesom det også gik ud over andre spillere som Lukas Spalvis, gik det også ud over mig. Det var op-og-ned i foråret, men jeg synes, at jeg har præsteret godt i den nye sæson sammen med resten af holdet. Vi har ikke lukket så mange mål ind, og selvom vi heller ikke har scoret meget, har vi stadig lavet flere mål end modstanderen. Det har været fint, men det kan stadig blive bedre, siger Larsen.

Ambitioner om udlandet i 2017
Trods de gode perspektiver i AaB, er det imidlertid ikke sikkert, at Nicolai Larsen bliver i klubben i lang tid fremover. Keeperen lægger ikke skjul på, at han har ambitioner om at komme til en større klub.

- Ligesom alle andre spillere tænker jeg på at komme til udlandet. Jeg havde ambitioner om at komme af sted i sommer, men det lykkedes ikke, for der var også flere andre, der forlod klubben, og der blev skiftet meget ud. Derfor så jeg det også som spændende at blive, men jeg tror og håber, at der kan ske noget til sommer. Vi må se, om det også er interessant for AaB, men som udgangspunkt håber jeg, at vi spiller en god sæson, og at der kan ske noget til sommer, siger Nicolai Larsen.

- Det er også ved at være sidste chance, hvis klubben skal have noget ud af det, selvom man aldrig skal sige aldrig om en forlængelse. Jeg er glad for at være i klubben, og jeg har spillet over 200 kampe, men det kunne være godt med nye øjne på og nogle nye udfordringer et andet sted. Det vil jeg gerne prøve, tilføjer han.

At han ikke kom af sted til en ny klub denne sommer skyldes flere ting.

- Der skal være en køber, og det var heller ikke sådan, at jeg krævede at komme af sted. Det gør jeg heller ikke til sommer. Jeg havde håbet på det, men efter den store udskiftning i truppen, blev det ikke sådan. Jeg er tilfreds med at være her, og jeg udvikler mig stadig. Det er det vigtigste, at jeg bliver ved med det, fastslår Nicolai Larsen.

Nicolai Larsen har kontraktudløb med AaB i sommeren 2018.

Superliga

Mere Superliga

Fokus