• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Nyt AGF-indkøb: Superligaen interesserer slet ikke folk i Island

Det er kun, hvis sportsnyhederne nævner en islænding, der klarer sig godt. Ellers bruger folk i ønationen ikke meget tid på Superligaen, kun Premier League og La Liga, fortæller AGF's Jon Dagur Thorsteinsson.

Af Anders Dehn

Det kan godt være, at det kun er Sverige, Norge og Brasilien (og Danmark), der historisk set har laveret flere spillere til Superligaen end Island. Og at der aktuelt er fire islændinge i ligaen. Men det har ikke løftet interessen for den danske liga ret højt op i ønationens kollektive bevidsthed.

Det vurderer i hvert fald Jon Dagur Thorsteinsson, der netop er skiftet permanent til AGF, efter han spillede sidste sæson på leje i Vendsyssel FF. Islændingene orienterer sig ganske vist mod udlandet, måske fordi deres egen liga ikke er fuldt professionel, men ikke mod Danmark.

Læs også: Jon Dagur Thorsteinsson: AGF var min mest interessante mulighed

- Det interesserer slet ikke folk. Det kan være, hvis der er islandske spillere, der klarer sig godt i den danske liga, at det bliver fortalt i sportsnyhederne, men ellers ikke. Det er Premier League og La Liga, siger Thorsteinsson til Århus Stiftstidende.

Kantspilleren har selv tilbragt sit liv uden for sit hjemland, siden han var 16 år gammel. Han kom i første omgang til Fulham, og da klubben så endelig rykkede tilbage op i Premier League, skiftede han til Vendsysssel. Udsigten til spilletid var svær at få øje på.

Læs også: Alt om AGF: Holdet står stærkt trods dobbelt profilafsked

Det samme kunne siges om denne sommer og beslutningen om at skifte permanent til Superligaen og AGF. Her er 20-årige Thorsteinsson aktuelt på træningslejr med sit hold i Tyskland, inden det åbner sæsonen mandag om 10 dage mod Hobro IK.

Thorsteinsson har skrevet under på en treårig aftale.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.