OB sikrer sig overlevelse med sent mål af Thomasen

OB vandt fredagens kamp mod AC Horsens med 2-1 på et mål i overtiden af unge Jens Jakob Thomasen.

Tipsbladet.dk i Odense

OB har sikret sig overlevelse i Superligaen efter fredagens 2-1-sejr over Horsens. Den fynske sejr kom i hus på et mål i slutfasen af Jens Jakob Thomasen, og dermed kan Horsens ikke nå at indhente fynboerne i gruppespillets ene pulje. Horsens skal nu spille om overlevelse i Superligaen, mens OB skal kæmpe for en mulig europæisk deltagelse.

Rollefordelingen i opgøret var klar fra kampens begyndelse: OB var meget i boldbesiddelse, mens Horsens forsøgte at leve på en stærk organisation, dødbolde og kontraangreb, selvom det var udeholdet, der var pisket til at få et resultat.  OB kunne som bekendt sikre sig overlevelse med en sejr, idet Horsens inden kampen var to point efter fynboerne i tabellen.

Allerede efter otte minutters spil kunne OB kunne have bragt sig foran, da Rasmus Jönsson blev spillet fri foran mål, men svenskerens afslutning var svar, og dermed blev den store mulighed ikke omsat til mål.

Kampens optakt var præget af debatten om AC Horsens’ store fokus på dødbolde, og derfor lagde OB’s fans pres på udeholdets spillere og kampens dommer ved højlydte piften, hver gang AC Horsens skulle afvikle en standardsituation.

Det lod dog ikke til at påvirke Bo Henriksens tropper, og netop træneren for Den Gule Fare jublede stort og viste masser af engament, når det lykkedes Horsens at fremtvinge et indkast på OB’s banehalvdel.

Det hjalp dog ikke AC Horsens synderligt. OB viste sig som det bedste hold på banen, og kiggede man på spil og chancer, var det på sin plads, at Mathias Greve gjorde det til 1-0 efter 24 minutters spil efter fornem assist fra Frederik Tingager. Horsens-keeper Steve Clark så ikke helt skarp ud i situationen.

Scoringen tvang Horsens frem på banen, idet gæsterne skulle bruge point for at holde liv i håbet om overlevelse. Det har aldrig været AC Horsens’ varemærke at være spilstyrende og angrebsivrige, og den pressede situation kastede ikke umiddelbart et hav af Horsens-chancer af sig. Alligevel lykkedes det Elfar Helgason at udligne for AC Horsens i første halvlegs overtid.

Kampen var dermed atter åben, og OB var igen under pres – og situationen var ikke blevet bedre for fynboerne, fordi målmand Sten Grytebust få minutter inden scoringen var blevet skadet i forbindelse med et målspark.

I anden halvlegs indledning var et småt med chancer i begge ender, og særligt OB havde svært ved at producere nævneværdige angreb. Horsens var kort og godt bedst i de første minutter efter pausen.

OB fik dog situationen under kontrol og etablerede et stort spilovertag i et kvarters tid, men selvom det kastede et par chancer af sig, gav det ikke mål. Den største mulighed tilfaldt Mathias Greve efter 65 minutters spil, men den fynske offensivspiller afsluttede lige på Steve Clark.

I slutfasen tilkæmpede Horsens sig et par af de berygtede dødbolde, og kampen fik en snert af indianerbold over sig i slutfasen, og til allersidst lykkedes det OB at få sejren i hus med en scoring af Jens Jakob Thomasen.