• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

OB-anfører: Jeg ved, FCM ikke ser frem til at komme til Odense

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

OB har vundet de to seneste kampe mod FC Midtjylland, og den tidligere FCM'er Janus Drachmann mener, at vicemestrene ikke ser frem til et nyt besøg i Odense i aften.

Af Anders Dehn

Der er ingen tvivl om, at FC Midtjylland har det historiske overtag mod OB, men det seneste halve år har fynboerne slået aftenens modstander to gange. Én gang i Herning og én gang i Odense.

Nu venter så endnu et midtjysk visit på Nature Energy Park, og her skal OB gentage de gode ting fra 1-0-sejren tidligere på sæsonen, hvor målmand Oliver Christensen stod en brandkamp.

Læs også:Optakt: OB - FC Midtjylland

- Vi har besejret dem 3-1 i medaljespillet i Odense også, og det kan godt være, at de var lidt ligeglade, fordi det hele var afgjort. Men jeg ved, at midtjyderne ikke ser frem til at komme til Odense, og vi vil prøve at dominere dem med bolden, som vi gjorde længe i vores 1-0-sejr deroppe, siger Janus Drachmann til Sport Fyn.

Selv om OB har vundet de to seneste opgør, skal vi ikke længere tilbage end april måned for at finde to FCM-sejre i løbet af bare 11 dage. Først bankede midtjyderne deres fynske gæster 4-0 i Sydbank Pokalen, og så vandt holdet 2-0 i Superligaen.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

OB kan med en sejr lægge sig op på siden af AGF på fjerdepladsen i tabellen, mens FC Midtjylland bare vil cementere sin førsteplads, hvis holdet vinder. Der er før mandagskampen fire point ned til FC København.

Anfører Drachmann kan få selskab på midtbanen af Troels Kløve, der har siddet ude i to måneder med en skade, men som er udtaget til kamptruppen. Til gengæld genoptræner Ryan Johnson Laursen stadig, mens også reservemålmand Sayouba Mandé fortsat sidder ude.

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Silkeborgs sidste livline forsvandt

Læs også:FCM-spiller håber på kort skadespause: Må se mit hold på tv i aften

Læs også:Efter to måneders pause: Midtbanemand klar til comeback for OB

Superliga

Mere Superliga

Fokus