• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

OB henter 18-årig islandsk forsvarsspiller

Fynske OB har hentet 18-årige Teitur Magnusson.

Af Kenneth Jensen

OB styrker bredden i forsvaret.

Således har mandskabet fra Fyn hentet den 18-årige forsvarsspiller Teitur Magnusson på en toårig aftale.

Magnusson kommer fra islandske FH Hafnafjördur, og han skal i første omgang starte på U19-mandskabet, hvor man så håber på, at han på sigt kan spille sig til en plads i førsteholdstruppen.

- Han er en stor, stærk stopper, som samtidigt er teknisk dygtig. Vi vil gerne have, at vores forsvarsspillere kan sætte spillet bagfra, og det kan han også. Han har tidligere spillet højre back, så han kan både agere i en forsvarskæde på tre og fire, hvilket kun er en fordel. Desuden er han god til at placere sig og har en fin taktisk forståelse. Dermed er han meget fleksibel, og det er kun en fordel, siger Tonny Hermansen og fortsætter:

- Det er første gang, at vi har hentet en spiller fra udlandet til vores akademi, og det er et signal om, at vi ikke kun kigger på Fyn og resten af Danmark, men også har øjnene rettet mod udlandet, når vi skal kigge på spillere, som vi kan udvikle. Nu skal Teitur lige lære sine holdkammerater og spillestilen at kende, han skal finde sig til rette på Odense Elite College, og så skal han starte på universitetet. Dernæst er det vores mål at gøre ham til en spiller, der kan komme i Superligaen for OB.

Teitur Magnusson, der har trænet med OB's førstehold i løbet af foråret, siger:

- Jeg var her i januar for at spille, og jeg kunne virkelig godt lide at være her. Det er en stor klub med megen historie, og det vil jeg gerne være en del af. Jeg er høj spiller, der gerne vil have bolden. I Odense spiller man meget dynamisk, og det passer godt til mig. Det ligger meget op ad den islandske vikingementalitet. Det er meget som på Island her, men vejret er lidt bedre.

Superliga

Mere Superliga

Fokus