OB-træner før foråret: Vi står godt
2016-03-04 15:18
Foto: tipsbladet.dk

Kent Nielsen vil gå offensivt til værks i OB's kamp mod AaB.

OB møder fredag aften AaB i en provinsklassiker i Aalborg, og for fynboerne er det en svær udfordring. 

AaB er således godt kørende, og i forårspremieren viste nordjyderne stor styrke mod FC Midtjylland. OB-træner Kent Nielsen var på tribunen til den kamp, og han ser store kvaliteter i AaB-holdet.

- De er det bedst spillende hold i Superligaen. Der er noget over deres spil, hvor de er meget afklarede. Man kan se, at de har mange facetter, de kan sætte i scene. De har to notoriske målscorere, der supplerer hinanden godt. Alle vil nok sige, at de vil forsøge at presse AaB til at gøre det, de er mindst gode til. Det er deres defensiv. Det er der, man skal forsøge at gøre det svært for dem. Det lykkedes lidt for FC Midtjylland uden det blev farligt. Så snart man ikke kan lægge det pres, dominerer AaB, siger Kent Nielsen til tipsbladet.dk. 

Man vil derfor ikke se et OB-hold stille sig ned og forsvare i kampen mod AaB. Kent Nielsen vil gå offensivt til værks. 

- Måden man spiller på, skal også afspejle truppens styrker. Vi har været bedst, når vores offensiv fungerer. Vi kommer ikke til at blæse kompromisløst ud over isen, men vi stiller os heller ikke ned, for det har vi ikke holdet til. AaB er et af de hold, som er svære at kortlægge. De kan mange ting. De kan også være tålmodige og køre bolden rundt, så det bryder man sig ikke om. De er også gode på omstillinger. Vi skal være ekstremt kompakte, når de har bolden, og vi skal være rigtig gode til genpres og tilbageløb, når vi mister bolden. Men vi bliver også nødt til at udfordre dem på, at vi skal have bolden. Vi vil også gerne have dem til at vise det bedste, de kan forsvarsmæssigt. Med god grund var vi ikke tilfreds med første halvleg mod AGF, men vi prøver at styrke og forbedre vores boldbesiddelse og egenskaber. Vi ville angribe, selvom vi var bagud 0-2. Vi angreb meget offensivt i anden halvleg og satte noget på spil, selvom vi kunne risikere at komme bagud 0-4. Den balance skal vi også finde mod AaB. Vi kan ikke stille os ned, siger Kent Nielsen.

OB åbnede som nævnt forårssæsonen med en 2-2-kamp mod AGF, hvor fynboerne var skidt kørende i første halvleg, men stærke i anden halvleg. Det lignede dermed det OB-hold, der i efteråret også havde meget svingende præstationer, men Kent Nielsen ser andre årsager til det polariserede kampforløb. 

Han mener, at det var et udtryk for, at kampen var en forårspremiere.

- Vi var ikke tilfredse, og det var jeg heller ikke, da jeg så den igen. Men man ser også nogle andre ting, når man ser en kamp for anden gang. Det var en forårspremiere, og der var meget energi og meget vilje. Også for meget energi og vilje og for lidt kvalitet. Intensitet og fight er der meget af i de første kampe. Det var der, vi lå. Der kommer mere kvalitet i det efter anden halvleg, og vi justerede nogle ting og noget fokus på det taktiske, siger Kent Nielsen. 

Træneren tror, at OB vil have ry som et ustabilt hold i lang tid endnu.

- Når man i nogle kampe har svinget meget, kommer der til at gå lang tid med det. Mit postulat omkring de sidste fem kampe i efteråret er, at vi spiller nogle gode kampe. Der kan gå sæsoner, før vi kan komme af med det ry om at vi svinger så meget. Sådan føler jeg ikke, at det er. Vi er ærgerlige over deres mål, for vi havde forberedt os på det. Vi var bare ikke stærke nok til at føre det ud i livet, siger Kent Nielsen.

Forårssæsonen vil derfor også byde på et OB-hold, der svinger i præstationerne. Kent Nielsen peger blandt andet på, at fynboernes styrke er i det offensive, hvilket også giver defensive udfordringer.  

- Man kan spille på mange måder. Vi kunne også spille stabilt med en anden besætning, men jeg er ikke sikker på, at vi ville få flere point. Det ville bare se anderledes ud. Jeg føler, at der er noget perspektiv i det, vi laver, og så er der klart noget, vi skal forbedre. Jeg kan pege på andre hold, der måske er mere stabile, men hvor jeg kan spørge: Hvor er perspektivet? Vi skal ramme en balance, men når klubbens målsætning er en solid midterplacering, indikerer det også noget. Vi har valgt at tage en meget offensiv tilgang til det. Vi tror på, at det er den offensive del, der skal gøre, at vi kommer hen, hvor vi gerne vil. Altså i slutspillet næste år. Forsvaret skal selvfølgelig være en base, men man skal også fungere stærkt offensivt og have noget ekstra der, hvis man vil fremad i tabellen. Men vi har selvfølgelig dyb respekt for, at vi skal have en god defensiv, siger Kent Nielsen. 

- Jeg har også set nogle af de andre kampe, der endte uafgjort. FCM-AaB var den bedste, og underholdningsmæssigt var vores den næstbedste. Fodboldfagligt, taktisk og defensivt kunne jeg godt se momenter i de andre kampe, hvor der var højere niveau end hos os, men når man kigger på det angrebsmæssige i vores spil, var der ikke lige så meget af det i de andre kampe, tilføjer han. 

Han ved godt, at OB's defensiv fortsat vil være et tema i foråret.

- Vi arbejder hårdt på det, for vi ved godt, at vi ikke ønsker det (en skrøbelig defensiv, red.). Det er ikke bare noget, man gør ved at knipse med fingrene, siger han. 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO