Ørnskov som ny styrmand i Brøndby: Jeg tager gerne ansvar
2016-02-29 11:37
Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Midtbanespilleren Martin Ørnskov skulle styre Brøndbys forsvar i Daniel Aggers fravær. Det gik over al forventning, mener han.

Det var et uprøvet midterforsvar, Brøndby stillede med i anden halvleg af søndagens kamp mod Hobro. Da Daniel Agger måtte udgå ved pausen, var det således den normale midtbanespiller Martin Ørnskov, der dannede stopperduo med den normale venstreback Jesper Juelsgård. 
 
Det uprøvede makkerpar holdt imidlertid Hobro fra scoringer, og dagen derpå er Martin Ørnskov tilfreds med indsatsen, selvom det var en uvant rolle for ham at være forsvarsstyrmand i Aggers fravær. 
 
- Først og fremmest var det sindssygt dejligt, at vi startede sæsonen med en god kamp – både for mig personligt og for hele holdet. Det var en god følelse. Jeg synes, at vi havde ret godt styr på det, selvom det var specielt, at jeg skulle være styrmand, når jeg ikke har spillet så mange kampe som midterforsvarer. Jeg synes, at det gik over forventning, siger Martin Ørnskov til tipsbladet.dk. 
 
Han er klar til at påtage sig rollen som forsvarsleder, hvis Daniel Agger ikke bliver hurtigt klar igen. 
 
- Vi er en hel fire-back-kæde, så det er ikke kun mig, der styrer det. Det passer mig fint at skulle styre tingene, men vi snakker godt om tingene dernede og er fælles om det. Jeg tager gerne ansvaret på mig, hvis det er nødvendigt, men vi håber også alle, at Daniel bliver hurtigt klar igen, siger Ørnskov. 
 
Brøndby-spilleren er ligeledes tilfreds med samarbejdet med Jesper Juelsgård, der spillede hele anden halvleg på den uvante position som midtstopper. 
 
- Det gik overraskende godt. Vi har ikke spillet meget sammen, så vi skulle se hinanden an, men det gik godt, og Juelsgård leverede en god indsats, og selvom vi ikke kender hinandens spil i blinde, arbejdede vi godt sammen. Der var nok mere lyd på end normalt, men det gik fint, og det skal vi arbejde videre med, siger Martin Ørnskov, der selv er uddannet midtbanespiller, men affinder sig med rollen i forsvaret. 
 
- Hånden på hjertet spiller jeg der, hvor jeg hjælper holdet bedst. Der er nok ingen tvivl om, at jeg mere er defensiv midtbanespiller end forsvarsspiller, men jeg spiller på den position, som træneren sætter mig til, og hvor jeg kan hjælpe holdet, siger han. 
 
Brøndbys næste kamp er på onsdag, hvor Skive er modstanderen i DBU Pokalen. Næste weekend spiller SønderjyskE modstanderen på udebane. 
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO