• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Benjamin Lillelund

Officielt: Esbjerg henter tidligere FCM-spiller

Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

Esbjerg fB bekræfter tilgangen af Rafal Kurzawa, der har en fortid i FC Midtjylland.

Af Benjamin Lillelund

Esbjerg fB fortsætter den voldsomme oprustning i vinterens transfervindue. Således meddeler klubben i en pressemeddelelse, at man har skrevet under med Rafal Kurzawa.

Den polske venstreback er hentet til Esbjerg fB fra den franske Ligue 1-klub SC Amiens på en lejeaftale, som gælder for resten af sæsonen.

Rafal Kurzawa har tidligere stiftet bekendtskab med Superligaen, da han sidste forår var udlejet til FC Midtjylland. Klubben fra Heden endte som bekendt med ikke at hente Kurzawa permanent, da han ifølge Claus Steinlein var for dyr.

Derfor endte Rafal Kurzawa tilbage i SC Amines, hvor han ikke har fået spilletid i denne sæson. Det udnytter Esbjerg fB til at hente Kurzawa på et lejeophold.

- Rafal Kurzawa er en dygtig spiller, som styrker vores muligheder på midtbanen, og giver os øget fleksibilitet og kvalitet. Han kan både spille på kanterne og den centrale midtbane, og med sit gode blik for spillet og stærke venstrefod giver det os en ekstra dimension i især det offensive spil. Derudover kan han udfylde rollen som back.

- Ydermere kommer han med meget erfaring fra højeste niveau fra blandt andre Ligue 1 i Frankrig og Polens A-landshold, som vi kan trække på. Vi glæder os over, at Rafal nu er en del af EfB, siger sportschef Jimmi Nagel Jacobsen.

Rafal Kurzawa tiltræder med det samme og skal onsdag med resten af truppen til Tyrkiet på træningslejr.

Esbjerg fB har denne vinter også hentet Søren Reese, Kevin Conboy, Franz Brorsson og Ante Erceg.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020