• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

I september måned trænede den polske målmand Wojciech Skaba med hos OB. Han kan blive OB's nye førstevalg, mener Arek Onyzsko.

Af Johnny Wojciech Kokborg

OB har problemer på målmandsposten for tiden. Tyske Stefan Wessels har vist sig ikke at være den mest sikre skanse for den fynske klub, hvilket er kommet til syne i flere situationer mod blandt andre Panathinaikos, Villarreal og senest Fulham. Det tog træner Henrik Clausen konsekvensen af i søndagens kamp mod HB Køge, hvor Wessels blev bænket, og Mads Toppel overtog pladsen i målet. Men det er en helt anden, der kan overtage posten som første-keeper, hvis man spørger den tidligere OB-keeper Arek Onyszko.

OB har tidligere fulgt den 27-årige Wojciech Skaba fra polske Legia Warszawa, og det resulterede i et par dages prøvetræning for polakken i Ådalen. Arek Onyszko var med til at sætte prøvetræning i stand, og han mener, at Skaba er langt bedre end, hvad OB kan mønstre på målmandsposten for tiden.

- Skaba er en rigtig god målmand. Han er godt skolet teknisk, og han er god ude i feltet. Det vil være en helt klar forstærkning for OB. Når jeg siger, at han er en god målmand, er det, fordi jeg har haft ham under mine vinger, så jeg ved, hvad jeg snakker om. Hvis OB beslutter sig for ham, så bliver han 100 procent sikkert førstemålmand. Han er helt sikkert bedre end ham, de har nu, siger Onyszko til tipsbladet.dk med henvisning til Stefan Wessels.

Arek Onyszko har fulgt med i flere af OB's kampe og set Wessels i aktion.

- Det er lidt underligt med ham. Han har jo spillet i Bundesligaen, så det er ikke mærkeligt, at OB valgte ham. Jeg ville også umiddelbart tro, at han var en god målmand. Men det er utroligt, at en målmand kan lave så store fejl på det her niveau, siger han om den tyske keeper.

Han mener, at Stefan Wessels lider under, at OB altid har haft gode målmænd.

- Der var Lars Høgh, Karim Zaza, Roy Carrol og mig selv.
Målmændene har altid været gode, og de har ikke kostet holdet
nogen kampe. Fansene har været vant til et højt niveau, og når der så bliver lavet fejl på positionen, så
er det noget, man ligger mærke til, siger den tidligere OB-målmand.