• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Andreas Arp

Optakt: AaB - AC Horsens

Kan AC Horsens stjæle tre point på udebane igen, eller bygger AaB videre på den flotte sejr i Esbjerg i den første kamp under Jacob Friis? På søndag får vi svaret, når de to hold brager sammen i Aalborg.

Af Andreas Arp

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Sandi Putros
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #aabach #sldk

Holdnyt:
AaB:
Kalenderårets sidste hjemmekamp for AaB bliver samtidig den første hjemmekamp i 2018, der ikke kommer til at blive under ledelse af Morten Wieghorst, som mandag i sidste uge modtog en fyreseddel.

Derimod får den tidligere assistenttræner Jacob Friis ansvaret for sin anden af de i alt tre kampe, som han i første omgang er blevet bedt om at overtage, inden at AaB i vinterpausen tager en endelig beslutning om, hvem der skal styre nordjyderne fra sidelinjen fremover. 

Wieghorst blev fyret, fordi AaB havde scoret for få mål og hentet for få point, og hvis det også er ud fra de parametre, at Jacob Friis skal bedømmes, kunne debutkampen mod Esbjerg ikke have været bedre. En flot 4-1-sejr blev det til, inden at der venter to afgørende opgør for AaB's chancer for at slutte efteråret i top seks. I første omgang gælder det de nærmeste forfølgere fra AC Horsens.

Marco Ramkilde er eneste mand på skadeslisten.

AC Horsens:
"De Gule" sneg sig højst overraskende med i top seks i sidste sæson, og nu kæmper Bo Henriksen og kompagni så for at gentage svendestykket. AC Horsens lider stadig af store udfald, som i den seneste runde mod FC København, men ind imellem viser de stadig, at de har kvaliteten til at kunne begå sig mod de bedste. 

AC Horsens har i dette efterår været på besøg hos fire af de øvrige fem konkurrenter fra tops seks i sidste sæson, og det har indtil videre kastet tre sejre og ét nederlag af sig. Nu skal det så blive spændende at se, om de kan gøre tre sejre til fire, når de møder AaB søndag.

På karantænefronten vender Sonni Nattestad og Kasper Junker begge tilbage, men de bliver omvendt erstattet af målmand Matej Delac og midtbanegeneralen Bjarke Jacobsen, som er ude af AaB-opgøret.

Ellers har Bo Henriksen så vidt vides en skadesfri trup at vælge fra. 

Karantæner:
AaB: Ingen
AC Horsens: Bjarke Jacobsen og Matej Delac

Bud på startopstillinger:
AaB (4-4-2): Rinne - Pallesen, Okore, Pedersen, Ahlmann - Kusk, Christensen, Abildgaard, Thellufsen - Andersen, van Weert

AC Horsens (4-4-2): Mendoza - Frantsen, Nielsen, Reese, Lumb - Nymann, Nilsen, Hansson, Borring - Drost, Junker

Profilen:
De to mandskaber har faktisk allerede mødt hinanden i Aalborg i denne sæson, men det var altså i pokalturneringen. For foruden 0-0-kampen i Horsens tilbage i august, så vandt AaB med 1-0 over "De Gule" i slutningen af oktober. Begge opgør har altså været målfattige, men forskellen på de to har været nordjydernes sommerindkøb Tom van Weert. Hollænderen var ikke med i den første kamp, da han endnu ikke var skiftet til AaB, men i pokalkampen endte han som matchvinder. I de seneste to kampe har han henholdsvis scoret og assisteret, så han er et godt bud på en mand, som man skal holde øje med. 

Vidste du, at..:
AC Horsens er vel sagtens det mest ustabile hold i Superligaen i denne sæson. Ikke én eneste gang har AC Horsens vundet, tabt eller spillet uafgjort to gange i træk, og selvom det sikkert ikke behager manager Bo Henriksen, så tyder det jo omvendt på, at Horsens ikke kan tabe i Aalborg på søndag. 

Dom:
Skal man tro statistikken kan AC Horsens ikke tabe to kampe i træk i denne sæson. Foruden den statistik og Horsens' tidligere bedrifter mod topholdene på udebane i denne sæson, er der bare ikke så meget andet, der taler for, at formstærke AaB ikke også tager sejren søndag. Nordjyderne spillede med glæde og overskud i Esbjerg i forrige runde, og hvis de tager det spil med ind på hjemmebanen, får Horsens det svært.

Gæsterne kommer også til at savne førstemålmanden Matej Delac og stærke Bjarke Jacobsen på midtbanen, og buddet herfra lyder derfor på en 2-0-sejr til hjemmeholdet. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.