• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AaB - AGF

Foto: Getty Images

Begge hold kan nå top 6, men AaB har de bedste kort på hånden. Vi varmer op til en afgørende kamp i Aalborg.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #aabagf #sldk

Holdnyt:
AaB:
Man kan kalde uge 11 anno 2019 for mange ting, men en ligegyldig AaB-uge er det ikke. Torsdag skal holdet køre fra Nordjylland til Sydsjælland for at møde Næstved BK i pokalturneringen, og søndag venter så den afgørende kamp i Superligaens grundspil. Her befinder AaB sig midt i orkanens øje.

Holdet indtager ottendepladsen, men har blot ét point op til Randers FC på sjettepladsen. Samtidig er der to ned til AGF, søndagens modstander, som også stadig kan nå at komme i top 6 og derfor har alt at spille for.

AaB går ind til sin skæbne halvuge med blandede resultater bag sig. 3-3 ude mod Brøndby er vel okay, men 1-1 hjemme mod bundholdet Hobro er ikke. Til gengæld var det godt at slå SønderjyskE 3-0, men skidt at tabe til FC Midtjylland og Randers. Som med så mange andre hold går det op og ned for AaB. På søndag har holdet brug for, at pilen peger den rigtige vej.

Der er dog en vis fare for, at cheftræner Jacob Friis må undvære en to spillere i form af Jakob Ahlmann og Marco Ramkilde, mens det er lykkedes for Oliver Abildgaard, Patrick Kristensen og Frederik Børsting at komme med i truppen.

AGF:
Lad os bare gå direkte til matematikken, for det er den, det handler om for AGF før, under og efter sidste spillerunde i grundspillet.

Holdet har tre point op til top 6 og tre rivaler, det skal overhale. Først og fremmest skal AGF sørge for at slå AaB og dermed eliminere den ene rival. Derudover skal Randers tabe til OB, mens FC Nordsjælland skal tabe ude mod Vendsyssel FF.

Det er mange ting, der skal gå AGF’s vej, og cheftræner David Nielsen var også hurtig til at afskrive top 6, efter holdet tabte til OB i seneste spillerunde. Men vildere ting er sket, og AGF må være opsat på i det mindste at gøre deres del af arbejdet. Tænk, hvis de andre resultater flasker sig, og de selv snubler.

Det bliver dog helt sikkert uden Jens Stage, der har karantæne, men til gengæld er både Adama Guira og Casper Højer Nielsen tilbage fra selvsamme. Anfører Niklas Backman har siddet ude med en hovedskade på det seneste, og det må betegnes som tvivlsomt, om han bliver klar til AaB-kampen.

Karantæne:
AaB: Ingen
AGF: Jens Stage

Bud på startopstillinger:
AaB (4-4-2): Rinne – Pallesen, Okore, Pedersen, Blåbjerg – Kusk, Christensen, Abildgaard, Ochs – Andersen, van Weert

AGF (4-4-1-1): Grabara – Munksgaard, Tingager, Juelsgård, Højer – Lunding, Amini, Guira, Toutouh – Sana – Mortensen

Profilen:
Det er ikke specielt originalt at nævne Lucas Andersen her, men i denne uge er der en god grund (udover at han er AaB’s bedste spiller). For op til sidste runde kunne klubben fortælle, at den havde sikret sig en femårig kontrakt med Andersen og dermed sendt et stærkt signal for de kommende år. Og så er han jo formstærk, aalborgenseren, med tre mål i de tre seneste kamp.

Vidste du, at..:
David Nielsen har en dårlig statistik som træner mod AaB. Han har stået i spidsen for seks kampe mod nordjyderne, men kun vundet den ene. I gennemsnit har hans hold fået 0,83 point.

Dom:
Kun to point skiller holdene i Superliga-tabellen, så alt tyder på, at de er nogenlunde lige godt. De seneste tre opgør er også endt uafgjort, så mon ikke vi får endnu en tæt kamp.

Buddet herfra er, at AaB med hjemmebanen i ryggen og den mest realistiske chance for at nå top 6 tager en smal sejr over AGF. Det vil i givet fald være første gang i snart to år.

1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.