Optakt: Brøndby IF - AGF
2017-10-15 11:39

To hold, der jagter revanche for store nederlag før landskampspausen, mødes på søndag. Men hvem får oprejsning?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
Dommer: Dennis Mogensen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #aabfch #sldk

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:
AaB:

Efter en svag sæsonstart var AaB på rette vej, havde ikke tabt siden slutningen af juli og stod i det hele taget med fire sejre i fem kampe (inklusive DBU Pokalen), men så tog holdet til Herning og tabte 4-1 til formstærke FC Midtjylland.

Det brød den gode stime, men nordjyderne har alle muligheder for at komme tilbage på sporet, når de møder rækkens to nederste hold, FC Helsingør og Randers FC, i de to kommende kampe.

Cheftræner Morten Wieghorst kan endda glæde sig over, at han formentlig kan råde over sin anfører og viceanfører igen, for Rasmus Würtz og Kasper Risgård er tilbage i fuld træning. Det samme er unge Bardhec Bytyqi.

Dermed er Marco Ramkilde og reservemålmand Michael Lansing de to eneste, der ikke kan hverken træne eller spille i øjeblikket. Ramkilde blev opereret i slutningen af september og vender først tilbage på den anden side af nytår, mens Lansing har kortere udsigter til comeback.

Aab må til kampen undvære anfører Rasmus Würtz, der er ramt af sygdom. 

AaB ligger før rundens kampe nummer ni i Superligaen med 12 point.

Tror du på AaB-sejr mod FC Helsingør, kan det spilles til odds 1.50 hos bwin - klik her

FC Helsingør:
Sæsonens udvikling må efterhånden begynde at bekymre en smule i Helsingør, for den flotte sæsonstart med en syvendeplads efter fire runder er vekslet til en 13. plads og ingen Superliga-sejre siden august måned.

Også størrelsen på nederlagene de seneste runder – 1-5, 0-2, 0-4, 3-1 – må have fanget cheftræner Christian Lønstrups opmærksomhed. Derfor vil det være temmelig belejligt for Lønstrup og co., hvis de kan hente tre point med hjem fra Aalborg søndag eftermiddag.

FC Helsingør ligner et hold, der har tænkt sig at holde fast i sit koncept, hvor det gælder om at spille bolden langs jorden og turde tage chancer i offensiven. Det, holdet mangler, er erfaring fra øverste niveau, hvilket Lønstrup selv har været inde på.

I det lys vil det være tiltrængt at få Osama Akharraz og Patrick Olsen op i fulde omdrejninger. Olsen er startet inde i de to seneste kampe og må nærme sig top- og kampform, men Akharraz sad over i sidste runde mod AGF.

FC Helsingør må til opgøret undvære Ricki Olsen, der bliver hjemme pga. sygdom, og Lucas Ohlander, der i midtugen fik en forstrækning under træning.

Oprykkerne går ind til 12. spillerunde med ni point og en aktuel 13. plads.

Karantæne:
AaB: Ingen
FC Helsingør: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-4-2): Rinne – Pallesen, Pedersen, Okore, Ahlmann – Flores, Lesniak, Kakeeto, Børsting – Pohl, Safranko
FC Helsingør (2-5-2): Bruhn – Holm, Johansen, Henriksen – Olsen, Køhler, Holst, Basse, Mohammad – Mortensen, Akharraz

Profilen:
De vil så gerne have Edison Flores, landsholdsstjernen fra Peru, til at fungere i AaB, og selv om det bestemt har været bedre i denne sæson, har han endnu ikke fundet det niveau, som de kender ham for i hjemlandet. I midtugen kvalificerede Peru og Flores sig til VM, så han må komme til Aalborg med masser af selvtillid.

Vidste du, at..:
FC Helsingør er den klub i Superligaen, der bruger suverænt færrest udlændinge. Ifølge en stor international undersøgelse er 1,3 procent af alle spillede minutter i denne sæson gået til udlændinge. Tallet er 29,3 procent for AaB.

Dom:
De to hold kan lige så godt vænne sig til hinanden, for søndagskampen er det første af i alt tre indbyrdes opgør i resten af efterår. De mødes igen i slutningen af november og så i pokalturneringen i december.

Bedømt på formen op til landskampspausen kommer AaB til at trække det første stik, for på trods af nederlaget i Herning har formkurven peget opad, mens den peger stejlt den modsatte vej for oprykkerne.

Vi tror på, at den tendens fortsætter, og at AaB vinder 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO