• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AaB - FC København

Foto: Getty Images

Søndagen byder på et sandt Superliga-brag, når AaB får besøg af ubesejrede FC København.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Aalborg Portland Park 
Dommer: Jakob Kehlet 
På TV: Canal 9 
Hashtag: #aabfck #sldk

Holdnyt:
AaB
:
En 5-0-sejr over AC Horsens i mandags har bragt AaB op på fjerdepladsen i Superligaen, og dermed ser det fornuftigt ud for nordjyderne efter en mindre god start på sæsonen. 

AaB's styrke er klart i offensiven, og 14 scoringer i de første syv kampe vidner da også om, at der er spillere nok på holdet, der kan lave mål. Jacob Friis' vil gerne spille boldbesiddende, offensiv fodbold, og når det virkelig kører for AaB, er der ikke mange hold i Superligaen, der er mere underholdende at se på.

Defensivt er der kvaler, men AaB har i sommerens løb fået tilgang af de "gamle AaB-drenge" Rasmus Thelander og Kasper Pedersen, og de kan måske være med til at løfte niveauet. 

AaB virker i det hele taget til at have haft et særdeles vellykket transfervindue. Iver Fossum ser spændende ud, mens Patrick Olsen nærmest har været en åbenbaring. 

Nordjyderne har i ugens løb taget afsked med Rasmus Thellufsen, og flere spillere kan blive lejet ud inden transferdeadline. Ellers er Oliver Abildgaard, Lukas Klitten og Søren Tengstedt alle ukampdygtige. 

FC København:
De danske mestre missede Champions League, men derudover må man bare sige, at sæsonstarten har været helt perfekt for FC København.

Torsdag kvalificerede løverne sig til gruppespillet i Europa League, og dermed har FCK nået et europæisk gruppespil i 13 af de seneste 14 år. På hjemlig grund er det blevet til syv sejre i de første syv kampe, og det har intet hold præsteret før i Superligaens historie.

Man må bare løfte på hatten på Ståle Solbakken og co.

I torsdagens opgør mod Riga FC, som blev tabt 0-1, gjorde Andreas Bjelland comeback, og det var en tiltrængt succesoplevelse for FCK, der er meget hårdt plaget af skader. Stephan Andersen, Robert Mudrazija, Nicolai Boilesen, Dame N'Doye og Jonas Wind mangler fortsat på holdkortet. Viktor Fischer er ude med sygdom, mens Carlo Holse har en mindre skade at kæmpe med.

FC København er før ottende spillerunde to point foran FC Midtjylland i tabellen.

Karantæner:
AaB: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-3-3): Rinne - Kristensen, Okore, Pedersen, Ahlmann - Fossum, Christensen, Olsen - Kusk, van Weert, Andersen

FC København (4-4-2): Grytebust - Varela, Papagiannopoulos, Nelsson, Oviedo - Daramy, Zeca, Falk, Biel - Santos, Sotiriou 

Profilen:
Jores Okore fik aldrig succes, da han var i FC København, og mon ikke, at det stadig nager midtstopperen en smule. Derfor vil han helt sikkert være opsat på at levere en stor præstation i søndagens kamp, og så er spørgsmålet, om det måske kan vise sig at blive Okores sidste optræden i AaB-trøjen. Jores Okore er én af de spillere, der spøger i forhold til et klubskifte på deadlinedag. 

Vidste du, at..:
Efter at Michael Tykgaard har dømt tre kampe i træk mellem AaB og FC København, er det nu Jakob Kehlet, der passer fløjten, og hvis man er til overtro, er det dårligt nyt for nordjyerne. Kehlet har tømt tre tidligere indbyrdes opgør, og AaB har tabt dem alle. I to af tilfældene har nordjyderne fået deciderede prygl. AaB har tabt både 2-4 og 2-6 til FCK med Jakob Kehlet som dommer. 

Dom
Superligaens to mest scorende mandskaber tørner sammen, og det kan næsten ikke blive andet end underholdene søndag eftermiddag. Der er så mange ting at glæde sig til - blandt andet at Lucas Andersen og Viktor Fischer løber rundt på samme græsplæne. 

FC København har gjort rent bord indtil videre og virker ustoppelige i Superligaen, men på et tidspunkt går den selvfølgelig ikke længere, og det kunne meget vel være søndag i Aalborg. Buddet herfra er i hvert fald, at opgøret ender 1-1, og at FCK dermed sætter point til for første gang. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: