• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AaB - FC Nordsjælland

De nordsjællandske gæster har bronzemdaljerne og en sikker plads i Europa League at kæmpe for, mens hjemmeholdet "kun" har femtepladsen på spil.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 18.00
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
Slutspil: Mesterskabsspil
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabfcn #sldk

Holdnyt:
AaB:
Det var begyndt at blive lidt tungt for AaB, der kun havde fået ét point i fire kampe og netop tabt til AC Horsens. Man kunne godt få den fornemmelse, at resten af sæsonen bare skulle overstås. Men så vandt holdet hjemme over FC København i seneste runde, og selv om det ikke flytter det store i tabellen, kan man i Aalborg altid bruge en sejr over en af de store københavnerklubber.

Hvis AaB får mindst lige så mange point hjemme mod FC Nordsjælland, som AC Horsens får hjemme mod Brøndby IF, er nordjyderne sikre på at slutte på femtepladsen i denne sæson. Det er selvfølgelig ikke videre sexet, men det er bedre end nummer seks, og det giver en skilling mere i tv-penge.

AaB har i ugens løb forlænget kontrakten med Jakob Ahlmann, så backen nu er at finde i klubben til udgangen af 2021. Til gengæld er der mere usikkerhed om, hvorvidt Kasper Risgård får forlænget sin aftale.

I seneste runde vendte Frederik Børsting, Jannik Pohl, Michael Lansing og Jores Okore alle tilbage i AaB-truppen efter skader eller karantæne. Denne gang er det så anfører Rasmus Würtz, der gør comeback.

Til gengæld er Patrick Kristensen, Kasper Pedersen, Oliver Abildgaard, Robert Kakeeto, Marco Ramkilde og Wessam Abou Ali alle ukampdygtige.

FC Nordsjælland:
Det har ikke været noget godt forår for FC Nordsjælland, der har mistet tredjepladsen til FC København og tabt flere kampe (7), end de har vundet (5). Men FCK’s nederlag til netop AaB betyder, at bronzen i den grad stadig er inden for rækkevidde.

De to hold ligger a point inden de to sidste runder i sæsonen, og FCN kan med en sejr i Aalborg lægge maksimalt pres på FCK, inden de to bronzebejlere står over for hinanden i sæsonens sidste kamp. Tredjepladsen sikrer desuden en plads i Europa League-kvalifikationen, mens fjerdepladsen betyder en playoffkamp mod nummer syv.

FC Nordsjælland har det dog traditionelt svært i Aalborg, hvor de ikke har vundet i deres fire seneste besøg. Vi skal tilbage til 2014 for at finde den seneste nordsjællandske sejr her.

Til gengæld kan Kasper Hjulmand glæde sig over, at han i de seneste uger har kunnet råde over Godsway Donyoh og Jonathan Amon igen, og at han i det hele taget kun skal bekymre sig om skader til de to langtidsskadede spillere Patrick Da Silva og Martin Frese.

Dog er Karlo Bartolec ude med karantæne.

Karantæne:
AaB: Ingen
FC Nordsjælland: Karlo Bartolec

Bud på startopstillinger:
AaB (4-2-3-1): Rinne – Børsting, Okore, Blåbjerg, Ahlmann – Risgård, Würtz – Kusk, Flores, Thellufsen – Pohl

FC Nordsjælland (3-4-3): Runarsson – Tiedemann Hansen, Nelsson, Jenssen – Mikkelsen, Jensen, Kofoed Andersen, Pedersen – Asante, Donyoh, Amon

Profilen:
Måske står Mathias Jensen over for en af sine sidste kampe for FC Nordsjælland. Spilleren, der i mandags blev udtaget til Danmarks VM-bruttotrup, rygtes i stigende grad væk fra klubben, og torsdag forlød det, at Celta Vigo lå i forhandlinger om at købe ham fri af kontrakten. Er desuden i fremragende form med fire mål og fire oplæg i syv kamp i mesterskabsspillet.

Vidste du, at..:
Hvis AaB vinder, vil det være første gang siden oktober, at de vinder to hjemmekampe på stribe. Omvendt har FC Nordsjælland ikke vundet de seneste fem kampe på udebane.

Dom:
Der er ingen tvivl om, at FC Nordsjælland har mest at spille for, men omvendt har holdet haft det svært i Aalborg de seneste år.

Vi tror dog, at motivationen kommer til at udgøre forskellen, og derfor vinder FCN med 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus