• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: AaB - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

Begge hold tørster hårdt efter en sejr, men AaB kan bryste sig af ikke at have tabt til FC Nordsjælland i Aalborg længe. Hvordan går det fredag aften? Her er optakten til den første kamp i årets sidste spillerunde.

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: Tv3 Sport
Hashtag: #aabfcn  #sldk

Holdnyt:
AaB:
AaB står som ubesejret i de seneste fire spillerunder, men det er langt fra tilfredshed, der strømmer ud af klubben. For holdet har kun hentet en sejr i de seneste fem kampe, og indsatserne på banen har heller ikke været til mere. Det chanceskabende spil halter, og det samlede billede fra de seneste kampe er alt andet end lovende. Derfor er der næppe mange i og omkring klubben, der har noget imod, at den står på vinterpause efter den aktuelle spillerunde. 

Lucas Andersen er langt fra storformen fra tidligere, Kasper Kusk er fortsat ikke god nok til en startplacering som tidligere på sæsonen og Tom van Weert og Mikkel Kaufmann er begge først netop kommet tilbage efter skader. 

Ikke desto mindre vil en sejr lune gevaldigt hos AaB i jagten på at slutte blandt de seks første. Faktisk kan de tre point skabe et hul ned til flere af forfølgerne, hvor FC Nordsjælland befinder sig. Hullet til FCN er inden kampen på fem point og kan altså udviddes til noget der ligner afgørende otte point inden forårets sidste seks spillerunder i grundspillet. 

Nordjyderne må dog se bort fra stærke kræfter i venstre side af banen, da både Patrick Olsen og Jakob Ahlmann går tidligt på juleferie med karantæne. 

FC Nordsjælland:
FC Nordsjælland, der kan så meget, når tingene fungerer, slider med at skabe gode nok resultater. En eneste sejr er det bare blevet til i de seneste seks kampe, hvilket har betydet, at holdet befinder sig i den jagtende rolle i forhold til at indhente top 6.

En sejr vil gøre udsigterne lysere, mens et nederlag kan gøre missionen ganske svær, hvis andre resultater i spillerunden går i den forkerte retning. I værste fald vil FC Nordsjælland med et nederlag fredag aften gå på juleferie som nummer ni og være fem point efter både OB og Randers som henholdsvis nummer seks og syv i tabellen. 

På trods af uafgjorte i de seneste to udekampe, er det fortsat på fremmed græs, at FCN har det sværest. Seks af sæsonens otte nederlag er kommet på udebane, og der venter endnu en svær opgave fredag, hvor holdet igen er uden den skadede Jonathan Amon.  Til gengæld er  Mohammed Kudus tilbage efter karantæne, så offensiven er styrket.

Karantæne:
AaB: Patrick Olsen og Jakob Ahlmann
FC Nordsjælland: Ingen

Læs også:FCN-spiller om muligt klubskifte: Bliver ikke svært at finde en klub

Bud på startopstillinger:
AaB (4-3-3): Rinne - Pallesen, Okore, Thelander, Kristensen - Fossum, Christensen, Abildgaard - Børsting, Van Weert, Andersen

FC Nordsjælland (3-4-3): Larsen - Hansen, Mumin, Jensen - Thychosen, Christensen, Andersen, Antwi - Kudus, Rygaard, Damsgaard

Profilen:
I sommer var der masser af skriverier om Oliver Abildgaard og et skifte væk fra AaB. Slavia Prag var så meget ude efter midtbanespilleren, at der blev lagt et bud på omkring ni millioner kroner. AaB ville have mere for spilleren, der både havde præsteret på Superliga-holdet og på det danske U/21-landsholds EM-slutrunde i Italien.

Skiftet blev aldrig en realitet, og hverdagen er blevet langt mere grå for den nu 23-årige Abildgaard. For den faste plads på holdet er nemlig forsvundet. Kun en eneste gang i efterårs-sæsonen har der været plads til ham i startopstillingen, så han har måttet nøjes med ni indskiftninger. Men med Patrick Olsen i karantæne, er vejen banet for, at Oliver Abildgaard kan komme på banen og vise, at talentet og den fysiske styrke fortsat er i behold. 

Vidste du, at..:
FC Nordsjælland har ikke vundet i Aalborg i de seneste seks forsøg. Tre AaB-sejre og tre uafgjorte er det blevet til.

Læs også:Ny AaB-chef: Jeg bliver væk fra weekendens kamp

Dom:
På trods af de tvungne udskiftninger i venstre side af banen, står AaB fortsat som favcorit til at hente de tre point. Dog skal det langt fra glemmes, hvordan begge hold slider med at få gang i sejrene. I den seneste spillerunde var det tydeligt, at græs-banerne efterhånden er mere end tunge at spille bold på og er ganske mudrede af den enormen mængde regn, der i ugevis har plaget de danske himmel. 

Det giver derfor ikke de store forventninger til masser af flotte kombinationer - men fordrer derimod til fight og masser af muskelkraft. Her bør hjemmeholdet stå stærkest mod et FCN-hold ,der kun en gang i sæsonen har holdt målet rent på udebane.

AaB slider sig til en vigtig sejr og efterlader FCN i en svær situation inden forårets sidste seks spillerunder i grundspillet. AaB vinder 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Superligaens bedste: Ny mand på tronen

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 19. runde

Læs også:FCN: Krogh har sat et stort aftryk

Læs også:AaB henter fodboldchef i FC Nordsjælland

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020