Optakt: Randers FC - FC Midtjylland
2016-04-01 10:00

Hjemmeholdet AaB har endnu ikke vundet i Superliga-foråret, og nu får klubben en ny mulighed, når velspillende FC Nordsjælland gæster Aalborg.

Kampfakta:
Spillested: Nordjyske Arena, Aalborg
Dommer: Michael Tykgaard
Kampstart: Fredag klokken 18.00
På tv: TV3 Sport 1
Twitter: #aabfcn #sldk
 
Holdnyt:
 
AaB:
De gik ind til forårssæsonen som en af guldfavoritterne, men efter en forrygende optakt med masser af sejre og mål i testkampene, har AaB haft det svært. Fire kampe har blot resultateret i to point - og senest spillede klubben 2-2 hjemme mod AGF - efter AGF-keeper Steffen Rasmussen udlignede til allersidst i opgøret.

Nu får AaB så en ny mulighed for at kickstarte foråret med en hjemmekamp mod FC Nordsjælland i 23. rundes første kamp. Og der er sandt for dyden meget at spille for med AaB-øjne. Aktuelt er AaB nummer tre i Superligaen med 36 point, men der er kun to point ned til sjettepladsen.

Træner Lars Søndergaard måtte mod AGF se både Thomas Enevoldsen og Kasper Pedersen udgå med skader, men der er godt nyt for de to, der begge ventes at være tilbage mod FC Nordsjælland. Enevoldsen fik et vrid i foden og er nok den, der er mest tvivlsom af de to. Til gengæld er Jakob Ahlmann ikke kampklar.

FC Nordsjælland:
Kasper Hjulmand og FC Nordsjælland har fået en fin start på foråret, hvor det er blevet til to sejre, en uafgjort og et nederlag. De to sejre er sket på hjemmebane mod henholdsvis FC Midtjylland og senest FC København, og klubben har ikke været bange for at starte med unge spillere som Andreas Skovgaard og Emre Mor.

Sidstnævnte scorede et meget, meget flot mål hjemme mod FC København og ligner i det hele taget en spiller med et meget stort potentiale. Mod AaB kan Emre Mors hurtige løb og gode driblinger for alvor gøre ondt på de større og ikke specielt hurtige centerbacks i AaB. Det er en duel, der er værd at holde øje med.

Patrick Mtiliga og Marcus Ingvartsen er begge ude med skader, mens David Moberg Karlsson vender tilbage til truppen efter skade. Om han er klar til at starte er dog spørgsmålet.

Karantæne:
AaB: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB:

AaB (4-4-2): Larsen - Kristensen, Petersen, Pedersen, Blåbjerg- Jönsson, Würtz, Risgård, Thomsen - Enevoldsen, Spalvis

FC Nordsjælland:

FC Nordsjælland: (4-3-3): Jensen - Gregor, Maxsø, Skovgaard, Pedersen - Lobotka, Petry, Vingaard - Mikkelsen, Mor, Marcondes

Profilen:
Tobias Mikkelsen er hjemvendt fra norsk fodbold og har fået en god start på karrieren i FC Nordsjælland, hvor han tidligere en gang tidligere har spillet. Emre Mor har også fået en forrygende start på foråret. Og det samme har Emiliano Marcondes. Marcondes er startet inde i to af de fire kampe i foråret. Han blev matchvinder mod FC Midtjylland, og han stod for et oplæg mod FC København. Andre tager mere fokus, men AaB skal passe på Marcondes, der har udviklet sig og efterhånden er ved at udvikle sig til en rigtig dygtig Superliga-spiller.

Vidste du, at...:
Det er to hold, der altid spiller tætte opgør, og derfor er der heller ikke meget i statistikken, der taler for, at et af holdene er soleklar favorit. I Superligaen er klubberne mødtes 24 gange i Aalborg. Ni sejre til hjemmeholdet, ni sejre til FC Nordsjælland og seks uafgjorte kampe taler sit tydelige sprog om et åbent opgør. De to klubber er mødtes to gange tidligere i sæsonen - begge gange i Farum - og begge opgør vandt FC Nordsjælland.

Dom:
På et tidspunkt skal AaB i gang med foråret - i hvert fald hvis klubben skal have medaljer, men spørgsmålet er, om det sker mod FC Nordsjælland. Aktuelt har AaB ikke vundet i to hjemmekampe i foråret, mens FC Nordsjælland omvendt ikke har vundet en udekamp siden vinterpausen. Det taler et eller andet sted for et remis, hvilket også flugter meget godt med statistikken om, at de to hold er jævnbyrdige. 1-1 kan det meget vel ende. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:
 
 
 
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO