Optakt: SønderjyskE - FC København
2016-12-05 10:10

AaB er ganske enkelt pisket til at besejre 1-0-kongerne fra Lyngby, hvis de skal holde liv i håbet om mesterskabsslutspil.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 20.00
Spillested: Nordjyske Arena
Dommer: Lars Christoffersen
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #lbkaab

Holdnyt:
AaB:
Det er ved at være sidste udkald for AaB, hvis holdet skal snige sig med i mesterskabsslutspillet, men nordjyderne kan nå det endnu. Lars Søndergaards mandskab runder nemlig efteråret af med opgør mod de nærmeste konkurrenter - startende med Lyngby mandag aften.

Der har været en smule tegn på bedring i AaB i de seneste to kampe. Defensiven har stået stærkt, og senest blev SønderjyskE holdt nede på et fåtal af chancer. Desuden har det fungeret okay med Frederik Børsting i angrebet sammen med Christian Bassogog, der dog virker til at være havnet i en dyb målkrise. AaB's problem er, at særligt midtbanen ofte bliver for stationær og mangler kreative indslag.

AaB må undvære Sebastian Grønning og Edison Flores mod Lyngby. Desuden afsoner Jakob Ahlmann karantæne.

Lyngby BK:
1-0-kongerne fra Lyngby kommer til Aalborg med et frisk signatur-resultat i baglommen, da AGF i midtugen blev nedlagt med de for opykkerne så velkendte cifre. David Nielsens tropper er altid godt organiserede, og så har klubben en klassemålmand i Jesper Hansen. Det har bragt oprykkerne langt i denne sæson.

Mod AaB venter det, man med lidt god vilje kan kalde en seks-points-kamp. Lyngby kan med en sejr tage et kæmpe skridt mod mesterskabsslutspillet, mens AaB med en sejr kan snige sig tilbage i varmen. Der er med andre ord masser af spænding i december-luften mandag aften i Aalborg.

Lyngby må undvære et par markante profiler mod AaB. Således afsoner både midtbanedynamoen Martin Ørnskov og topscorer Jeppe Kjær karantæne.

Karantæne:
AaB: Ahlmann
Lyngby BK: Ørnskov og Kjær

Bud på startopstillinger:
AaB (4-4-2): Larsen - Mæhle, Pedersen, Blåbjerg, Kristensen - Meilinger, Würtz, Christensen, Risgård - Børsting, Bassogog.

Lyngby BK (4-2-3-1): Hansen - Brandrup, Tauber, Jonasson, Lumb - Christjansen, Rasmussen - Fosgaard, Rygaard, Larsen - Rise.

Vidste du, at..:
Der ligeledes var tale om en mandagskamp, da Lyngby og AaB senest tørnede sammen. Det var i niende spillerunde, og opgøret endte - ikke overraskende - med en Lyngby-sejr på 1-0. 

Profilen:
Jesper Christjansen tager hver gang et stort ansvar for Lyngby, men mod AaB skal han tage endnu mere på sine skuldre. I fraværet af midtbanekollegaen Martin Ørnskov og topscorer Jeppe Kjær er han en af de absolut bærende kræfter på Lyngby-mandskabet, og han skal gå forrest og vise vejen for sine holdkammerater i udekampen i Aalborg.

Dom: 
AaB er normalt et meget stærkt hjemmehold, men det har ikke været tilfældet i denne sæson. Til gengæld har Lyngby været et meget stærkt udehold. Derfor venter der med sikkerhed en tæt kamp mandag aften, og afgørende bliver det uden tvivl, hvem der får scoret det første mål. Nogen målfest skal man ikke regne med, men der skal nok falde scoringer. Opgøret ender med pointdeling, 1-1. 

Indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO