• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AaB - SønderjyskE

Det er op ad bakke for AaB, der skuffede i premieren mod Lyngby og har mange på skadeslisten. SønderjyskE står med gode kort på hånden i søndagens kamp.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Jakob Kehlet 
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #aabsje #sldk

Holdnyt:
AaB:
Det kunne ikke være gået ret meget værre for AaB i premieren mod Lyngby. Nordjyderne tabte 0-2 på udebane til oprykkerne, og dermed blev der med det samme sat spørgsmålstegn ved, om sportsdirektør Allan Gaarde har handlet godt nok op til sæsonstarten.

Faktum er, at AaB stort set ikke har handlet. Klubben har satset stort på egne talenter op til denne sæson.

Det gik ikke godt mod Lyngby, og man kan sagtens have bange anelser på AaB's vegne inden sæsonens første hjemmekamp. Cheftræner Jacob Friis kan således konstatere, at der er mange skadede og tvivlsomme spillere i truppen. 

Hverken Lucas Klitten, Oliver Abildgaard, Magnus Christensen eller Jakob Ahlmann er blevet klar til opgøret. Ved torsdagens træning manglede desuden Jacob Rinne og Pavol Safranko, mens Frederik Børsting udgik undervejs. Til gengæld er Kasper Pedersen tilbage i truppen, efter han skrev under på en ny kontrakt tidligere på ugen.

Det er svært at spå om AaB's startopstilling i søndagens kamp.

SønderjyskE:
Glen Riddersholm er for alvor ved at sætte sit præg i SønderjyskE, og det er blandt andet kommet til udtryk i transfervinduet, hvor de tidligere FCM-drenge Patrick Bangaard, Mads Albæk og Rilwan Hassan er kommet til Haderslev.

Med den nævnte trio i startopstillingen i premieren vandt SønderjyskE en fortjent 2-1-sejr over Randers FC.

SønderjyskE har handlet flittigt ind i dette transfervindue, og i ugens løb har klubben også budt velkommen til den islandske målmand Frederik Schram, der skal agere backup for Sebastian Mielitz i skadesfraværet af Nikola Mirkovic. Sønderjyderne har modsat ophævet kontrakten med angriberen William Tchuameni.

SønderjyskE har Marc Pedersen på skadeslisten. 

Karantæner:
AaB: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-3-3): Hansen - Kristensen, Okore, Pedersen, Thellufsen - Olsen, Børsting, Andersen - Kusk, Van Weert, Ali

SønderjyskE (4-3-3): Mielitz - Bah, Banggaard, Gartenmann, Marfelt - "Greko", Albæk, Rojas - Hassan, Lieder, Absalonsen

Profilen:
Der var nok ikke mange, der havde ventet at se Alexander Bah på højre back for SønderjyskE i premieren mod Randers FC, men det var ikke desto mindre her, Glen Riddersholm havde valgt at placere ham, og det var godt set. Bah leverede en fornem præstation og har ifølge Glen Riddersholm et enormt potentiale som back. Nu skal han følge op på den gode indsats mod AaB.

Vidste du, at..:
I sidste sæson scorede SønderjyskE blot tre mål uden for straffesparksfeltet, og det var klart dårligst af alle hold i ligaen.

Dom:
Det ser svært ud for AaB, hvor mange spillere halter efter rent fysisk. Desuden må selvtilliden have lidt et alvorligt knæk efter blamagen mod Lyngby i premieren. Meget taler for en SønderjyskE-sejr i søndagens kamp, og det tror vi også på. Gæsterne vinder 2-1 i Aalborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.