• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AaB - Vejle Boldklub

Superliga-runden slutter med et opgør mellem to traditionsrige jyske klubber, men får vi nogen mål at varme os på i efterårsvejret?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabvb #sldk

Holdnyt:
AaB:
Morten Wieghorst og co. kom så godt fra start i denne sæson, at det overraskede selv cheftræneren. Efter fem kampe lå holdet på en delt førsteplads, efter det havde vundet fire af sine opgør, men siden har AaB ikke vundet.

De 14 point, som holdet har, er dog nok til en fjerdeplads, og man kunne argumentere for, at den gode start bare er ved at blive udlignet til det, der er AaB’s reelle niveau: et hold i subtoppen eller midten af Superligaen.

Nordjyderne scorede to mål i samme kamp for bare anden gang i sæsonen, da de spillede 2-2 mod Randers FC i seneste runde, så måske er det et varsel om, hvad holdets nye offensiv kan byde på. Det virker i hvert fald lovende med udsigten til at få Philipp Ochs, Tom van Weert og Lucas Andersen spillet ordentligt ind på holdet.

I den modsatte ende af banen er Jores Okore tilbage, efter han sad ude senest mod Randers. Jakob Blåbjerg, der måtte udgå i samme kamp, også er klar igen. Derudover gør Rasmus Würtz comeback efter fem kampe på skadeslisten.

Dermed er Marco Ramkilde eneste ukampdygtige mand i AaB.

Velje Boldklub:
Den fine sæsonstart var så kortvarig og ligger efterhånden så langt tilbage, at det virker som et fjernt minde for Vejle-fansene nu. Det er i den grad blevet hverdag for oprykkerne, i hvert fald hvad angår resultater, for VB har ikke vundet siden første spillerunde.

På den positive side lykkedes det forsvaret for første gang i denne sæson at holde modstanderne fra at score i seneste rundes rivalopgør mod AC Horsens. Dog hører det med til historien, at Den Gule Fare er det mandskab, der har scoret færrest mål efter otte runder.

Målfattige kan man også kalde AaB, der havde scoret blot én gang mere end Horsens før denne runde, så måske er der håb for, at Vejle kan holde nullet endnu en gang i mandagens kamp. Den slags kan man komme langt på; bare spørg med-oprykkerne fra Esbjerg.

Da Vejle mødte BK Frem i Sydbank Pokalen i midtugen, manglede der ni spillere, men helt så galt går det ikke denne gang. De syv er vendt tilbage fra landsholdstjeneste, Mads Lauritsen blev sparet, og Imed Louati er klar til at gøre comeback efter skade.

Sean Murray og Tobias Mølgaard sad ude i den seneste Superliga-runder, men vendte tilbage mod Frem. Til gengæld er Gustaf Nilsson blevet skadet.

Karantæne:
AaB: Ingen
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-2-3-1): Rinne – Pallesen, Okore, Pedersen, Ahlmann – Abildgaard, Würtz – Ochs, Andersen, Kusk – van Weert

Vejle Boldklub (3-5-2): Bajza – Lauritsen, Greve, Lauritsen – Memija, Schoop, Ramadani, Mucolli, Davidsen – Sousa, Louati

Profilen:
Der er store forventninger til Lucas Andersen i Aalborg, som han er vendt hjem til efter seks år i udlandet. En mand, der har vundet to mesterskaber og spillet Champions League med Ajax, bør blive et spændende bekendtskab for Superligaen, hvilket han da også var, inden han forlod den som 17-årig. Men er han allerede klar til at træde i karakter efter to uger?

Vidste du, at..:
I løbet af Superliga-historien har 161.697 overværet AaB og Vejle mødes på stadion. De har set 18 nordjyske sejre, syv uafgjorte og tre sejre til de røde fra Nørreskoven.

Dom:
Kun AC Horsens havde scoret færre mål end mandagens to modstandere før denne runde, så det kunne tyde på, at der ikke falder så mange scoringer i rundens sidste Superliga-kamp. Det kunne dog også tyde på, at AaB vinder.

Holdet har trods alt haft mere tur i den i denne sæson, har fordel af hjemmebane og kommer med en spændende, ny offensiv. Koger man alle de ingredienser sammen, smager det af en 1-0-sejr til hjemmeholdet, hvilket derfor bliver buddet herfra.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus