2016-12-09 10:10

Efterårets sidste runde byder på et opgør mellem de to jyske klubber, der kan afgøre, hvem der slutter højest i tabellen af de to ved vinterpausen.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 18.00
Spillested: CASA Arena Horsens
Dommer: Peter Munch Larsen
På TV: TV 3 Sport 1
Twitter: #ACHAAB #sldk

Holdnyt:

AC Horsens:
Med nederlaget til Viborg i den seneste spillerunde har AC Horsens tabt tre Superliga-kampe i træk. Holdet, der lever på en stærk defensiv og en hurtig kontramaskine, har ikke kunnet få nogle af delene til at fungere ordentligt på det seneste, og derfor har de tabt til henholdsvis AGF, FC Nordsjælland og senest Viborg.

En af de spillere, som ikke kan hjælpe Bo Henriksen og Horsens-truppen til kampen mod AaB, er færøske Hallur Hansson. Den 24-årige kantspiller, som har været garanti for defensivt arbejde og offensiv effektivitet, har karantæne, og derfor er hans efterårssæson forbi. 

Det samme gør sig gældende for flere andre spillere i klubben. Det er meldt ud, at Jacob Berthelsen ikke får forlænget den kontrakt, der udløbet ved udgangen af året på grund af skader. Ligeledes må Bo Henriksen se bort fra Joseph Mensah, der har brækket benet, og lejespilleren Doneil Henry, der har overrevet sit korsbånd. Han forventes at være færdig i klubben.

AaB:
En sejr på hjemmebane over Lyngby har bragt smilene tilbage i det nordjyske fodboldflagskib. Efter en række med ti kampe, hvor de kun vandt en enkelt kamp, har klubben vundet to af deres seneste tre og hentet syv point. Senest skete det hjemme mod Lyngby, hvor sejren kom efter en stærk første halvleg og en arbejdsindsats i anden.

En sejr mod AC Horsens vil ikke kun betyde, at AaB slutter over deres gule kolleger, men de kan også overhale SønderjyskE og overvintre på en plads i mesterskabsspillet. Det vil uden tvivl være en motivationsfaktor af dimensioner i Aalborg.

Holdets anfører, Rasmus Würtz, må til gengæld se til fra sidelinjen, når efterårets sidste kamp skal spilles. Han har karantæne, og derfor er han ikke en del af den trup, Lars Søndergaard udtager til opgøret. Ligesom Kasper Risgård endnu ikke er blevet klarmeldt til kampen. Lars Søndergaard har udtalt, at han vil vente med at træffe en beslutning angående Risgård, til han ved 100 procent, om den rutinerede spiller kan spille eller ej. 33-årige Risgård er den eneste spiller, der er på skadeslisten i klubben.

Det betyder, at Edison Flores igen kan spille for AaB. Han har ikke været i kamp for klubben i de seneste fire opgør, men er nu meldt helt klar efter den skade han pådrog sig til en kamp for det peruvianske landshold.

Karantæne:
AC Horsens: Hallur Hansson.
AaB: Rasmus Würtz.

Bud på startopstillinger:

AC Horsens (4-4-2): Dannevang - Nymann, Nielsen, Sanneh, Møller - Kryger, Tshiembe, O'Brien, Mehl - Aabech, Bjerregaard

AaB (4-4-2): Larsen - Mæhle, Pedersen, Holgersson, Ahlmann - Meilinger, Christensen, Risgård, Flores - Børsting, Bassogog

Profilen:
I holdets seneste kamp fik Marco Meilinger sin vel nok mærkeligste assist i karrieren, da han med en afslutning ramte Christian Bassogog på låret, hvorefter bolden gik i kassen. Det bliver dog højst sandsynligt ikke tilfældighedernes spil fredag, når AC Horsens defensiv venter. Hjemmeholdet kommer til at stå dybt i banen, og derfor bliver Meilinger en nøglespiller, når han med sine giftige indlæg og vævre driblinger formentlig skal være dåseåbneren til Horsens defensive mur.

Vidste du, at...:
AaB med deres syv point i de seneste tre kampe er det næstmest formstærke mandskab i Superligaen efter FC København, der har taget ni point i de seneste tre kampe? AaB deler dog prisen med Brøndby. I samme statistik har AC Horsens sammen med Randers FC den dårligste formkurve med tre nederlag.

Dom:
All good things comes to an end. Bare ikke for AaB i denne kamp. De er inde i en god periode med to sejre i tre kampe, og den periode fortsætter mod AC Horsens. Bo Henriksens tropper har haft svært ved at holde nullet på det seneste, og med offensive kræfter som Meilinger, Flores, Børsting og Bassogog kan Horsens-defensiven få deres hyr med at holde styr på dem alle.

Derfor tror tipsbladet.dk, at AaB går på vinterferie med sin tredje sejr ud af fire mulige med cifrene 2-0.

Tidligere indbyrdes opgør, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO