• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AC Horsens - AaB

Foto: Getty Images

Begge mandskaber kommer fra nederlag, så nu handler det om at komme tilbage på sporet.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: CASA Arena, Horsens
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #achaab #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Bo Henriksens hold har sådan set fået en okay start på sæsonen pointmæssigt, men han må alligevel ærgre sig over nederlaget til AGF senest, for det var et opgør, Horsens havde fint styr på frem til Nicklas Helenius' scoring til 1-0. Et nederlag på 0-2 blev det til for Horsens, der nu har en hjemmekamp til at komme tilbage på sporet.

Mandskabet har seks point efter de første seks kampe, og kampen mod AaB er vigtig i forhold til fortsat at holde trit med de hold, der ligger omkring top seks.

Horsens har kun fået point i to af fire kampe i denne sæson, men når man så vinder begge kampe, er det pointmæssigt ikke helt skidt. Det kan Horsens tage med videre og så arbejde på at øge kvaliteten og spillet på banen, så man få noget ud af flere opgør fremadrettet. Klubben har brugt den seneste uges tid på at hente spillere ind, så truppen er styrket.

Ny mand i AC Horsens er blandt andre Ayo Simon Okosun, der dermed gør comeback i den gule trøje. Han er udtaget til truppen mod AaB og kan dermed komme i aktion meget hurtigt. 

AaB:
De fik ikke point med fra mødet mod Brøndby senest, og det må ærgre, for der var muligheder for at tage noget med fra det sjællandske. I stedet er fokus nu på at få noget med fra udekampen mod AC Horsens, hvor AaB gerne skal bruge tre point for at hænge på top seks.

Jacob Friis' mandskab står noteret for syv point efter de første seks runder, og det er vel nok lidt skuffende alt i alt, at der ikke er kommet lidt flere point på kontoret.

Nordjyderne har Rasmus Thelander med i truppen efter sit skifte fra Vitesse. Det er dog ikke sikkert, at han spiller - specielt ikke, hvis hans form ikke er, hvor den skal være. Med i truppen er også Tom van Weert, der er klar igen efter sin hovedskade.

Ude er Lukas Klitten, Søren Tengstedt og Rasmus Thellufsen. 

Karantæner:
AC Horsens: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Lansing - Nymann, Masovic, Ludwig, Lumb - Prip, Jacobsen, Hansson, Thorsen - Frantsen, Brock-Madsen

AaB (4-3-3): Rinne - Pallesen, Okore, Pedersen, Ahlmann - Fossum, Olsen, Andersen - Kusk, Kaufmann, Klitten

Profilen:
Iver Fossum er en spændende spiller, som AaB har hentet til. Nordmanden kommer fra tysk fodbold og er landsholdsspiller for Norge. Hold øje med ham - han kan meget vel allerede finde sig til rette centralt på AaB-midtbanen mod AC Horsens.

Vidste du, at..:
AaB plejer at have det svært, når holdet gæster Horsens. Kun én gang i Superligaen har klubben vundet i Horsens i de sidste 10 år. Den sejr kom i 2012, hvor AaB vandt med 4-1. Ellers er de sidste 10 år blevet til fem uafgjorte og tre nederlag for nordjyderne.

Dom:
Det plejer at være meget tætte kampe, når de to hold mødes i Superligaen, og det tror vi også, det bliver igen mandag.

Hjemmeholdet har efterhånden fået nogle nye folk ind, der gør, at truppen har fået noget bredde og noget kvalitet - ikke mindst i det centrale forsvar. AaB har også handlet en del denne sommer, hvor man altså har fået spændende Iver Fossum til fra Hannover i Tyskland som seneste indkøb.

Vi tror, det bliver lige så tæt, som det plejer at være, når de to hold mødes i Horsens. 1-1 ender det.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.