• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AC Horsens - AGF

Der er østjysk lokalopgør og AGF-gensyn for Kasper Junker på søndag i Horsens.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Casa Arena, Horsens
Dommer: Ikke valgt endnu
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #achagf #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Det var ved at være tæt på midnat, men Bo Henriksen fik endelig sin angriber. Det var ikke nogen overraskelse, at det blev Kasper Junker, for historierne havde gået hele dagen, men det var ikke desto mindre en tilfreds manager og ditto spiller, der kunne stille sig frem på tv og fortælle om det nye samarbejde.

Derfor har Horsens i hvert fald til dels lukket det mest åbenlyse hul i truppen, og skæbnen vil, at rekordkøbet Junker kan se frem til at debutere for sin nye klub mod sin gamle. Man må gå ud fra, at motivationen er i orden til den kamp.

De gule har ikke været til megen fare for ret mange i denne sæson og er efter otte runde det hold, der har scoret færrest mål: seks af slagsen. Det snit skal Junker selvsagt være med til at løfte.

Bo Henriksen har varslet, at han bliver ved med at bruge to mand oppe foran, og han kan glæde sig over, at han har en skadesfri trup at vælge fra. Jonas Borring gjorde comeback efter tre kampe på tribunen i sidste runde mod Vejle, og derfor skulle alle mand være fit for fight.

AGF:
Der er fortsat kun ét ubesejret hold i Superligaen i indeværende sæson, og når det samtidig rækker til en femteplads, må det være svært at tørre smilet væk i byen, der er kendt for netop det.

Sæsonstarten følger oven på et forår, som endte med, at kun FC København skilte AGF fra en tur i Europa, og optimismen begynder så småt at vise sig i Århus. Klubben er begyndt at agitere for at få udsolgt, når Brøndby IF lægger vejen forbi i næste runde.

AGF er stadig det hold, der har indkasseret færrest mål i denne sæson, så det defensive skulle være på plads. Spørgsmålet er så, hvad det gør for offensiven, at Kasper Junker er skiftet ud med Ryan Mmaee.

Glædeligt må det være for cheftræner David Nielsen, at Tobias Sana startede inde for første gang i sæsonen (og scorede) i sidste runde mod Vendsyssel FF. Han lavede både flest mål og flest oplæg for holdet i sidste sæson, så han burde være en klar forstærkning til det offensive spil.

Der er ikke meldt om nogen skader i løbet af landskampspausen, og anfører Pierre Kanstrup spillede fuld tid i pokalkampen mod FC Sydvest, så David Nielsen burde have en fuld trup at vælge ud fra. Herunder de nye folk Mmaee og Roman Mysak i målet.

Karantæne:
AC Horsens: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Delac – Nymann, Nielsen, Reese, Kortegaard – Frantsen, Nilsen, Jacobsen, Qvist – Junker, Skytte

AGF (4-1-4-1): Whalley – Mikanovic, Kanstrup, Backman, Højer Nielsen – Guira – Stage, Sana, Amini, Ankersen – Bundu

Profilen:
Manges øjne vil helt naturligt leder efter Kasper Junker, når startopstillingerne bliver offentliggjort. Står han blandt de 11 Horsens-spillere, får han altså sine første minutter i gult mod sine gamle holdkammerater, og han kan dermed ganske effektivt give svar på tiltale til dem, der mener, at han ikke har scoret nok.

Vidste du, at..:
Nu vi er ved Kasper Junker: Hans vel nok bedste kamp for AGF var mod netop AC Horsens, da han i et pokalopgør i foråret 2017 scorede hattrick og dermed sikrede sit hold en 3-1-sejr.

Dom:
Spørger man Bo Henriksen, som nærværende skribent gjorde tidligere på ugen, kunne det her godt gå hen og blive en målfattig forestilling. Han vil dog ikke have noget imod at vinde 1-0 på en dødbold, som han sagde.

Der er da heller ingen, der har scoret færre gange end Horsens’ seks og AGF’s syv sæsonmål (tre har scoret lige så få), så Henriksen har statistikken på sin side. Herfra lyder buddet, at det går, som det gjorde i februar: Kampen ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus