• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AC Horsens - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Mange øjne vil hvile på udeholdet, der kæmper for en top seks placering, og som spiller for første gang i Horsens, siden mesterskabet reelt blev tabt.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: CASA Arena, Horsens
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: 3+
Hashtag: #achbif #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:

Hjemmeholdet er inde i en skidt periode, hvor Bo Henriksens mandskab har tabt de tre seneste Superliga-kampe og har spillet sig ud af top seks-kampen. Nu venter så et opgør mod Brøndby, og det opgør kommer til at blive første gang, udeholdet gæster Horsens siden man reelt smed mesterskabet i Horsens for snart et år siden.

Bo Henriksens mandskab ligger aktuelt nummer 10 i tabellen, og der er meget at spille for, fordi en sejr kan betyde, at klubben får muligheden for at styre uden om den sværeste gruppespilspulje. Med kun tre point ned til SønderjyskE, der ligger nummer 11, vil det være det værst tænkelige at lande i gruppespilspulje med nummer 11, da der er meget få point ned til en playoff-kamp om Superliga-eksistens.

Til opgøret er Bo Henriksen uden angriber Nicolai Brock-Madsen. Den store frontangriber har endnu ikke spillet, da han er blevet skadet. Søren Reese var efter en længere skadesperiode tilbage på bænken senest og kan være tilbage i startopstillingen mod Brøndby.

Brøndby IF:
Martin Retovs mandskab har fået fire point i de første tre kampe med den nye mand i spidsen, og søndag skal holdet forsøge at få tre point, så top seks-placeringen holdes, og man samtidig holder snor i fynboerne OB, der ligger på tredjepladsen.

Et nederlag til AC Horsens kan betyde, at Brøndby misser top seks-placeringen, og det vil selvsagt være en gigantisk skuffelse for klubben, der satser på en top tre placering.

Om sidste sæsons nedtur i Horsens - hvor Brøndby var foran 2-0 indtil sidste minut og endte med at spille 2-2 og reelt endte med at smide mesterskabet - sidder i holdet, må tiden vise. Det er første gang, at mandskaber vender tilbage til Horsens. I øvrigt uden fans denne gang, da det blev Brøndby frataget på grund af tilskueruroligheder sidst.

Til opgøret er Brøndby uden Kasper Fisker, der er færdig for sæsonen med en skade, men både Paulus Arajuuri og Anthony Jung er tilbage igen efter henholdsvis skade og sygdom.

Endvidere Josip Radosevic vender tilbage fra overstået karantæne.

Karantæne:
AC Horsens
: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens
(4-4-2): Delac - Frantsen, Juel Andersen, Reese, Lumb - Hansson, Heltne Nilsen, Jacobsen, Borring - Nymann, Junker

Brøndby IF (4-1-2-1-2): Schwäbe - Gammelby, Arajuuri, Röcker, Jung - Radosevic - Vigen, Tibbling - Mukhtar - Hedlund, Wilczek

Profilen:
Simon Hedlund er godt nok ikke kommet på tavlen endnu for Brøndby IF, men den offenisve svensker har alligevel formået at være et friskt pust til Brøndbys offensiv. Han har tilkæmpet sig flere staffespark og haft næstsidste fod på mål, hvilket gør, at han ligner en meget god spiller ved siden af det sikre førstevalg i angrebet Kamil Wilczek. Kan også spille pladsen som 10'er.

Vidste du, at..:
Der er flere gange blevet spillet helt vildt vigtige kampe i Horsens. I maj var det 2-2 kampen, der reelt endte med at koste Brøndby mesterskabet, og i maj 2013 spillede de to hold om en nedrykning. Lebogang Phiri sikrede dengang, at Brøndby blev i Superligaen, mens Horsens altså rykkede ud. Nu er der igen potentielt set meget på spil, især for udeholdet, der kan ryge ud af top seks.

Dom:
Det bliver en meget interessant kamp, hvor det må vise sig, hvor meget der stadig sidder i hovederne på udeholdet. Er de påvirkede af sidste års tabte mesterskab?

Hjemmeholdet går også ind til opgøret med meget på spil, og derfor kan det godt ende ud i en ganske interessant kamp. Vi satser på, at der kommer mål, og at det bliver underholdende.

Til syvende og sidst tror vi dog også, at Brøndby vinder kampen. 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus