Optakt: FC Helsingør - AaB
2017-04-20 12:02

Hjemmeholdet kæmper for overlevelse, mens gæsterne skal have tiden til at gå, indtil de skal ud i de frygtede playoffkampe.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: CASA Arena, Horsens
Slutspil: Gruppespil - pulje 1
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #achefb #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Det spidser til for Horsens-mandskabet i kampen om at slippe for de playoffkampe, som så meget af slutspillet handler om at undgå.

Efter sejren over Esbjerg og OB’s ditto over Randers er Den Gule Fare stadig to point efter fynboerne med tre kampe tilbage. Dermed kan et nederlag mod EfB, der ikke kan undgå playoffkampene, blive dyrt.

Taber Horsens, og vinder OB, er der fem point mellem holdene med blot to kampe til at hente efterslæbet. Cheftræner Bo Henriksen kan dog glæde sig over især to ting: At hans hold endelig fik sin første sejr i ni forsøg mod EfB i sidste runde, og at sæsonens hidtil tre opgør mod vestjyderne har resulteret i to sejre og en uafgjort.

Henriksen må fortsat undvære anfører Mathias Nielsen, der ikke kommer på banen igen i denne sæson, mens Martin Albrechtsen er evigt tvivlsom med sine lyskeproblemer. Han har ikke været i Horsens-truppen siden kampen mod Brøndby IF 12. marts.

Til gengæld er Kjartan Finnbogason tilbage fra den karantæne, der holdt ham ude af sidste uges opgør mod Esbjerg.

AC Horsens har 33 point, hvilket placerer dem på tredjepladsen i pulje 1 i nedrykningsspillet.

Esbjerg fB:
Lars ”Lungi” Sørensen står i en vanskelig situation. Hans Esbjerg-hold kan nemlig ikke nå at hente OB og dermed undgå at skulle ud i playoffkampene mod nedrykning, men det skal alligevel spille tre kampe, før det når så vidt.

Efter 1-0-nederlaget mod Horsens i lørdags og OB’s tirsdagssejr over Randers blev EfB det første hold til at ”sikre” sig en plads blandt de fire, der skal spille for at redde livet i Superligaen. Holdets form må bekymre forud for de afgørende kampe.

Tre uafgjorte og fire nederlag er det således blevet til siden forårspremieresejren over SønderjyskE, og det løft, som EfB havde gang i mod slutningen af efteråret og starten af 2017, er gået i sig selv igen.

Især offensiven må bekymre Lars ”Lungi” Sørensen, der blot har kunnet juble over at se en af sine spillere score to gange siden SønderjyskE-kampen. Bedre bliver det ikke af, at Awer Mabil, der trods et svært forår har været et af Esbjergs bedste offensive kort i sæsonen, har karantæne mod Horsens.

Til gengæld fik Emmanuel Oti Essigba, der har været ude med en skulderskade, 85 minutter for reserverne i begyndelsen af ugen og kan være i spil.

Derudover er forsvarsprofilen Andreas Nordvik skadet og vender tidligst tilbage til playoffkampene.

Esbjerg ligger nummer fire i pulje 1 med 25 point.

Karantæne:
AC Horsens: Ingen
Esbjerg fB: Awer Mabil

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Clark - Nymann, Sanneh, Møller, Kortegaard – Kryger, O'Brien, Tsiembe, Hansson – Finnbogason, Bjerregaard
Esbjerg fB (4-4-2): Højbjerg – Hagelskjær, Lund, Katsikas, Lauridsen – Oti, Jørgensen, Pálsson, Andersen – Söder, Zivzivadze

Profilen:
Det er sjældent, at Frederik Møller er manden, der løber med overskrifterne, men det var han efter sidste rundes sejr over Esbjerg. Forsvarsspilleren scorede kampens eneste mål, endda med anførerbindet på armen, og selv om han næppe kommer på måltavlen igen denne lørdag – målet i sidste uge var hans første som professionel – så fortjener han ros for sin driftsikkerhed i Bo Henriksens trup. Møller har spillet alle kampe i denne sæson bortset fra én og har både optrådt på venstre back og i midterforsvaret.

Vidste du, at..:
De to trænere har nogle af de dårligste pointgennemsnit i deres nuværende klub i Superligaen. Bo Henriksen med 1,14 i AC Horsens og Lars ”Lungi” Sørensen med 1,0 i Esbjerg fB.

Dom:
De fleste argumenter taler for, at Horsens vinder den her kamp. Holdet vandt det omvendte opgør på udebane så sent som i sidste weekend, det har fået syv point i tre kampe mod Esbjerg i denne sæson, og det har noget at spille for, mens EfB ikke for alvor har.

Logikken peger altså på en gul sejr, og selv om fodbold ikke altid er logisk, er det svært at finde argumenterne for tre point til Esbjerg, der endda må undvære to profiler i Nordvik og Mabil. Vi skyder på endnu en 1-0-sejr til Horsens.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO