• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AC Horsens - Esbjerg fB

Foto: Getty Images

Runde 11 sluttes af med et sandt bundbrag, når Esbjerg fB gæster AC Horsens. Ingen af holdene kan for godt tåle at tabe.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Casa Arena, Horsens
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #achefb #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Det går ikke AC Horsens’ vej i øjeblikket. Det må sidste mandags nederlag til Randers FC være beviset på. Selv Randers-anfører Erik Marxen kaldte det et mirakel, at hans hold vandt, fordi Den Gule Fare havde været farligst gennem kampen.

Dertil kan man lægge, at klubbens nye angriber, Jannik Pohl, fik et rødt kort, to minutter før tiden løb ud. Derfor afsoner han karantæne, når Esbjerg kommer på besøg mandag aften.

Det er særligt kritisk, fordi Horsens i forvejen manglede Nicolai Brock-Madsen. Han er ikke blevet sin skade kvit, så angrebsduoen kommer formentlig til at bestå af Ayo Simon Okosun og Rune Frantsen. Ingen af dem er naturlige angribere.

Kampen mod Esbjerg er ellers vigtig. Begge hold ligger lige under nedrykningsstregen, men Horsens kan rykke over den, hvis holdet vinder, og enten Lyngby BK, Hobro IK eller SønderjyskE ikke gør.

Der er også kun to point ned til EfB, så chancen for, at Horsens bliver overhalet nedefra, er lige så stor.

Esbjerg fB:
Det er selvfølgelig set før, at hold taber den ene uge og vinder den næste. Men det sker alligevel sjældent, at næsten de samme spillere leverer to så forskellige præstationer, som dem Esbjerg fB’s leverede i de to seneste runder.

Først var der 3-0-nederlaget på hjemmebane til Randers FC, som endte med at blive John Lammers’ sidste kamp i spidsen for holdet. Det fulgte Esbjerg op med at slå Brøndby IF 3-1 på samme stadion bare syv dage senere.

Den sejr var tiltrængt. Dels for moralen, dels for pointkontoen. Havde EfB tabt, ville holdet være fem point fra AC Horsens før mandagskampen.

Esbjerg-spillerne tankede desuden lidt ekstra selvtillid onsdag aften, da de slog Boldklubben Marienlyst med 5-2 i Sydbank Pokalen. Blandt andet sommertilgangen Mohammed Dauda kom på tavlen, mens Adrian Petre scorede to gange. Den slags kan offensivspillere altid bruge. Uagtet at det var mod et hold fra Danmarksserien.

Joni Kauko udgik med en skade mod Brøndby og var ikke med mod Marienlyst. Han er dog i kamptruppen mod Horsens. Det samme er Rodolph Austin og førnævnte Dauda, som sad over med henholdsvis karantæne og sygdom, da holdet slog Brøndby i seneste Superliga-runde.

Karantæne:
AC Horsens: Ingen
Esbjerg fB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Lansing – Nymann, Ludwig, Kiilerich, Lumb – Prip, Hansson, Jacobsen, Thorsen – Okosun, Frantsen

Esbjerg fB (4-5-1): Højbjerg – Anyembe, Austin, Halsti, Lauridsen - Dauda, ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kauko, Soiri – Petre

Profilen:
Når Horsens mangler sine to primære angribere, må andre stå for målscoringen. Det bliver givetvis Ayo Simon Okosuns ansvar, i hvert fald blandt andet. Det har han vist før, at han kan. I sæsonen 2017/18 scorede han ni mål i alle turneringer.

Vidste du, at..:
De to cheftrænere, Bo Henriksen og Claus Nørgaard, står stort set lige i deres indbyrdes regnskab. Deres hold har vundet én gang hver, mens to opgør er endt uafgjort. Nørgaard fører i kraft af en bedre målscore.

Dom:
Hverken Horsens eller Esbjerg har været i stand til at sætte ret mange gode præstationer sammen i denne sæson. Så selv om de vestjyske gæster selvfølgelig går ind til opgøret med mest medvind efter sejren over Brøndby, er det ingen garanti for en ny sejr.

Det bliver formentlig et tæt opgør; syv af de seneste otte opgør er endt med uafgjort eller med en etmålssejr til et af holdene. Denne gang bliver det uafgjort igen: 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus