• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: AC Horsens - SønderjyskE

Det spidser i den grad til for SønderjyskE, der skal frem og vinde i Horsens for fortsat at kunne slippe fri for nedryknings-playoff

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Casa Arena, Horsens
Slutspil: Gruppespil - pulje 1
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchard
På TV: Tv3 Max
Hashtag: #achsje #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
AC Horsens holdt Vejle fra fadet i torsdagens hjemmekamp, og det var mere end vigtigt. 0-0-kampen og det ene point. For med to runder tilbage holdt AC Horsens afstanden til Vejle på fjerdepladsen på fem point og tog på samme tid et point ned til SønderjyskE, der nu er fire point efter på tredjepladsen. 

AC Horsens lider af de dårligste målscore i gruppen og vil derfor tabe ved pointlighed med både SønderjyskE og Vejle. Faktum er, at AC Horsens sådan set "bare" skal have to point i de sidste to kampe, men mindre kan også gøre det.

For vinder AGF over Vejle i den samme spillerunde, vil AC Horsens redde endnu en sæson mod SønderjyskE med bare et point søndag.

AC Horsens brugte fysikken mod Vejle, og det kan blive vejen frem mod SønderjyskE også, men faktum er, at AC Horsens ikke har scoret i slutspillets første fire kampe og nu kun har hentet to point i de seneste otte spillerunder. 

SønderjyskE:
Med en scoring i sidste minut vandt AGF med 2-1 over SønderjyskE, der mistede et utroligt vigtigt point. For SønderjyskE er inden de sidste to kampe nu fire point efter netop AC Horsens, så alt andet end en sejr vil betyde, at SønderjyskE ender i nedrykningsplayoff.

Og skulle det ende med uafgjort eller nederlag vil det på samme tid betyde, at Vejle med en sejr ude over AGF vil overhale og henvise SønderjyskE til fjerdepladsen inden den sidste spillerunde.

Det er ganske bekymrende for SønderjyskE, der nu har tabt tre kampe i træk og er mildest talt i krise. Og så må man oven i købet undvære både Absalonsen og Rømer, der er ude med karantæne. 

Karantæne:
AC Horsens: Hallur Hansson
SønderjyskE: Johan Absalonsen, Marcel Rømer

Bud på startopstillinger:

AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Andersen, Qvist, Lumb - Skytte, Jacobsen, Nilsen, Prip Andreasen - Junker, Brock-Madsen

SønderjyskE (4-5-1): Mielitz - Gartenmann, Pedersen, Luijckx, Marfelt - Jakobsen, Ekani, Jónsson, Rojas, Bah - Christiansen

Profilen:
Christian "Greko" Jacobsen var tilbage for SønderjyskE i startopstillingen mod AGF, hvor han takkede for tilliden og scorede sit holds eneste mål. I en kamp, hvor SønderjyskE er tvunget til sejr, kan han være den rette spiller at lade arbejde hårdt i offensiven. Greko bør blive en nøglespiller til en positiv SønderjyskE-oplevelse søndag eftermiddag. 

Vidste du, at..:
AC Horsens er det eneste hold af samtlige 14, der efter fire spillerunder endnu ikke har scoret i slutspillet. SønderjyskE er dog ikke langt bedre, da man kommer lige efter i bunden med bare to scoringer i de fire første kampe. 

Dom:
Redningen ligger lige for for AC Horsens - og alligevel kan den ligge så langt væk, hvis det ender med nederlag. SønderjyskE har i de grad kniven for struben og skal vinde i Horsens for at holde liv i håbet om at slippe fri af nedryknings-playoff i live. 

Forvent ingen fest-forestilling med masser af flot fodbold og et hav af mål. Men spændingen og intensiteten er nærmest garanteret i et opgør, hvor der er så meget på spil.

Dog skal kampens afgørende betydning nok få sat lidt gang i sagerne. Begge hold kommer på tavlen - men det ender med 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Optakt: Hobro IK - SønderjyskE

Hobro IK skal følge op på den sensationelle sejr over FC København, når Glen Riddersholm og SønderjyskE kommer på bes...

Mere Superliga

Fokus