• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AC Horsens - Vendsyssel FF

AC Horsens er tæt på overlevelse i Superligaen - nu skal arbejdet gøres færdigt i en fin kulisse hjemme på CASA Arena.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: CASA Arena, Horsens 
Dommer: Michael Tykgaard 
Slutspil: Superliga-playoff
På TV: Eurosport 2 
Hashtag: #achven #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Et dårligt forår er tæt på at få en lykkelig afslutning for AC Horsens, der med en 1-0-sejr over Vendsyssel FF i det første opgør kan sikre overlevelse i Superligaen med bare et uafgjort resultat i søndagens hjemmekamp.

2019 har været præget af manglende sejre og manglende mål, men Vendsyssel FF kan AC Horsens slå. Bo Henriksens mandskab har vundet to kampe i foråret, og det har begge været mod nordjyderne.

Det afgørende mål i den første kamp blev sat ind af Nicolai Brock-Madsen, og det er en spiller, AC Horsens har savnet at få i gang. Alt det er formentlig glemt, hvis den tidligere Randers-spiller leverer varen igen på søndag.

AC Horsens har Sivert Heltne Nilsen tilbage fra karantæne.

Vendsyssel FF:
Det trækker for alvor op til nogle dramatiske nedrykningskampe for Vendsyssel. Nederlaget på hjemmebane til AC Horsens kræver et klart modsvar i returkampen, hvis ikke oprykkerne skal indstille sig på to playoff-kampe om nedrykning mod nummer tre fra NordicBet Ligaen.

AC Horsens har været skidt kørende i foråret, så på mange måder var det et perfekt tidspunkt for Vendsyssel at møde østjyderne, men holdet skuffede hjemme i Hjørring, og det er der ikke plads til i så afgørende en fase af sæsonen.

Vendsyssel FF kan i øvrigt slet ikke tillade sig at pege fingre af AC Horsens' forår. Selv om krisen har været langt mere udtalt i Horsens, har Vendsyssel vundet færre kampe i 2019 - blot en enkelt er det blevet til.

At Vendsyssel flirter med nedrykning, gør det meget svært for sportsdirektør Ole Nielsen at sammensætte truppen til næste sæson, og det har foreløbig kostet Alhaji Kamara, der har skrevet under med Randers FC. Til gengæld er det lykkedes nordjyderne at forlænge kontrakten med Tiemoko Konaté frem til sommeren 2022. 

Netop Alhaji Kamara og Tiemoko Konaté afsoner karantæne mod AC Horsens.

Karantæner:
AC Horsens: Ingen
Vendsyssel FF: Kamara og Konaté

Bud på startopstillinger: 
AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Juel Andersen, Nielsen, Kortegaard - Avanzini, Jacobsen, Nilsen, Lumb - Hansson, Brock-Madsen

Vendsyssel FF (3-5-2): Flø - Kaltoft, Fischer, Juel Andersen - Henriksen, Junior, Wohlgemuth, Steinmann, Thorsteinsson - Källmann, Ogude

Profilen:
Der har ikke været alverden at juble over i AC Horsens i dette forår, men 24-årige Sebastian Avanzini har gjort et godt indtog på Bo Henriksens mandskab, og han ligner også en starter i søndagens skæbnekamp. Avanzini er en teknisk stærk spiller, der ikke er bange for at udfordre sin direkte modstander.

Vidste du, at..:
Peter Nymann er den ældste spiller på Horsens-mandskabet, men det betyder ikke, at Bo Henriksen passer særligt på sin veteran. 36-årige Nymann er således den Horsens-spiller, der har spillet flest minutter i denne sæson. 

Dom:
AC Horsens står med de bedste kort på hånden. 1-0-sejren har givet holdet selvtillid, og AC Horsens kan desuden forvente solid opbakning søndag eftermiddag, da klubben giver gratis entré til kampen. Det bliver helt sikkert en tæt kamp, men vi gætter på, at AC Horsens lige er et mulehår foran Vendsyssel set over to kampe. Opgøret ender 1-1, og dermed overlever AC Horsens i Superligaen.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Superliga

Mere Superliga

Fokus