2017-04-24 08:29

AaB har krammet på AGF i denne sæson og kan sende Aarhus-holdet i nedrykningsplayoff.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 18.30
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Slutspil: Gruppespil, pulje 2
Dommer: Anders Poulsen
På TV: Canal 9
Hashtag: #agfaab #sldk

Holdnyt:

AGF:
Det slutspil, der startede så vildt med det vanvittige comeback mod Viborg FF, hvor 0-2 blev til 4-2 er for længst glemt og afløst af voldsomme frustrationer og en stort set opgivet mission om at slippe fri af nedrykningsplayoff.

I den omvendte kamp havde AGF kun få muligheder for at få bolden i kassen, og selv om den evigt vekslende forsvarssammensætning egentlig gjorde et fornuftigt job, holdet det ikke i 90 minutter, og igen måtte spillerne gå slukørede fra banen.

Så længe den matematiske chance er der, får du nok næppe trænere eller spillere til at sige det, som direktør Jacob Nielsen slog fast i Aalborg: At fokus 100 procent bør lægges på de voldsomt vigtige playoff-kampe, som AGF mere eller mindre sikkert ender i. 

Hvem er klar, og hvem er ikke? Spørgsmålet er det samme runde for runde, men svaret varierer ofte en helt del. Under alle omstændigheder. Niklas Backmann må fortsat regnes som ude, det samme kan være tilfældet for Alexander Juel Andersen og Mikkel Rask.

Dino Mikanovic og Dzhamaldin Khodzhaniiazov er tilbage fra karantæne. Sidst nævnte er dog ikke udtaget til truppen - klubben har ikke oplyst, hvad årsagen er.

AaB:
Med sejren over AGF i seneste runde slap AaB stort set fri af al spekulation om nedryknings-playoff og kan nu koncentrere sig mere om at holde sig på gruppens førsteplads i forhold til playoff om at spille sig i udfordrerrollen til billetten om en plads i Europa League-kvalifikationen.

Men nordjyderne kommer naturligvis til Aarhus for at gøre arbejdet færdigt, så det bliver en ny jagt på tre point for Morten Wieghorst spillere. 

Edison Flores er fortsat ude med en skade, mens Rasmus Würtz er ny på skadeslisten - ellers ingen problemer i truppen.

Karantæne:
AGF: Daniel A. Pedersen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-4-2): Jovanovic - Mikanovic, Stage, Juel-Nielsen, Juelsgård - Spelmann, Amini, Sverrisson, Olsen - Junker, Rasmussen

AaB (4-4-2): Larsen - Mæhle, Holgersen, Blåbjerg, Ahlmann - Meilinger, Risgård, Christensen, Thellufsen - Børsting, Sylvestr

Profilen:
Rasmus Thellufsen blev matchvinder mod AGF i påsken, og da holdene senest mødtes i Aarhus (AaB vandt 2-1) viste han også prøver på sine tekniske færdigheder og var tæt på at få en rolle som både målscorer og oplægger. I holdenes  første møde i sæsonen (AaB vandt 2-1 i Aalborg) stod Rasmus Thellufsen for assisten, da Edison Flores udlignede AGFs føring. 

Netop AGF er det hold Rasmus Thellufsen har spillet mod flest gange i sin korte karriere. Han har kun spillet ni Superliga-kampe, tre af dem har været mod AGF - og alle er som skrevet endt med sejr. 

Vidste du, at..:
AaB har vundet tre ud af de seneste fire Superliga-opgør i Aarhus og har som skrevet højere i optakten vundet samtlige tre opgør mod Aarhus-holdet i denne sæson. 

Dom:
AGF virker som et hold, hvor der hersket vildrede. Hvilke spillere der er klar eller skadet varierer kraftigt fra kamp til kamp og influerer naturligvis i jagten på den kontinuitet, som der bliver talt så meget om og ledt efter i AGF. 

AaB har med den seneste sejr sit på det tørre og kan helt uden nerver tage til Aarhus og vise, at kontinuiteten trods et lidt slingrende forår trods alt er bedre end hjemmeholdets. 

AaB vinder den fjerde sejr over AGF i sæsonen og tager fra Aarhus med 2-1 i bagagen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO