• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: AGF - AC Horsens

Foto: Getty Images

Kriseramte AC Horsens har i den grad brug for sejren for at redde livet i Superligaen, men AGF er voldsomt varme lige nu og kan tage sin femte sejr i træk.

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag kl. 14.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus 
Slutspil: Gruppespil - pulje 1
Dommer: Morten Krogh
På TV: Canal 9
Hashtag: #agfach #sldk 

Holdnyt:

AGF:
Patrick Mortensen scorede hattrick, da AGF vandt den vanvidskampen ude over Vejle, hvilket blot cementerede den suveræne præstation, som "De Hvii'e" har leveret i gruppespillet.

Stimen af sejre har forlængst sikret AGF førstepladsen, og denne sidste gruppekamp skal bruges til at pudse de sidste ting af, inden det gælder playoff-jagten på at kunne udfordre om Europa League-kvalifikationen mod nummer tre (eller fire) fra mesterskabsspillet.

AGF stillede i forrige runde med flere reserver på midtbanen og i angrebet, og i den seneste runde var det så i forsvaret, at det blev eksperimenteret. Hvordan David Nielsen griber det an i denne sidste "gratis" kamp, er endnu usikkert, men at det bliver uden Jens Stage, Jakob Ankersen og Jesper Juelsgård er sikkert, da de tre alle skal afsone en karantænedag

Alexander Munksgaard og Niklas Backman er begge tilbage for AGF, ligesom Magnus Kaastrup også er tilbage.

AC Horsens:
Endelig sagde Bo Henriksen det selv. At AC Horsens er i krise. Efter fem kamp i gruppespillet har AC Horsens endnu til gode at score et eneste mål. Det er blevet til to point i alt, og efter nederlaget til SønderjyskE i seneste runde er AC Horsens i reel fare for at miste andenpladsen i gruppen og dermed glide ned i nedrykningsfare. Det sker, hvis SønderjyskE henter et point eller flere end AC Horsens i denne spillerunde.

Advarselslamperne har længe lyst omkring AC Horsens, for nedturen startede allerede tilbage i grundspillet, hvor de sidste fire kampe blev tabt. Dermed har holdet hentet to point i de seneste ni kampe, og presset er derfor enormt på spillerne i denne kamp, hvor en sejr er påkrævet for selv at sikre sig overlevelsen.

Kasper Junker måtte udgå af kampen mod SønderjyskE efter bare fem minutter, men er med i truppen til opgøret mod AGF. 

Både Mathias Nielsen og Oliver Drost er til gengæld ude med karantæne.   

Karantæne:
AGF: Jens Stage, Jakob Ankersen og Jesper Juelsgård
SønderjyskE: Oliver Drost og Mathias Nielsen.

Bud på startopstillinger:
AGF (4-5-1): Grabara - Munksgaard, Tingager, Backman, Højer - Lunding, Amini, Guira, Blume, Bundu - Mortensen

AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Juel Andersen, Reese, Lumb - Avanzini, Jacobsen, Nilsen, Qvist - Brock-Madsen, Skytte

Profilen:
Tobias Sana har i tre af de seneste fire kampe været henvist til bænken, og når man tænker på, hvor stor en profil han er regnet for i klubben, kunne man tro, at svenskeren ville udvise en vis irritation over den udvikling. Men Sana har vist sig som ganske "voksen" i den situation og har ved sine indskiftninger vist sig som en sand holdspiller, der er gået på banen og har løftet sit hold i de afgørende minutter. 

Han stod for en assist, da han blev skiftet ind i de døende minutter af 3-0--sejren over AC Horsens i de to holds første møde i gruppespillet, og senest leverede han både mål og assist, da Vejle blev nedlagt med 4-2.

Vidste du, at..:
AC Horsens ikke har tabt i Aarhus i de seneste fem møder med AGF? AC Horsens står noteret for tre sejre og to uafgjorte i de fem seneste Superliga-møder på Ceres Park. Ganske opløftende for det pressede hold i gule trøjer. 

Dom:
AGF har sit på det tørre men ridder på en bølge, hvor tingene flasker sig. Mens AC Horsens slet ikke har scoret i gruppespillet, har AGF fundet målet hele 12 gange. Syv af de mål er sendt i kassen af Patrick Mortensen, der formentlig ikke har tænkt sig at tage den med ro på søndag - sådan er det med varme angribere.

Hjemmeholdet kan spille helt frit og koncentrere sig om eventuelt at få spillet de yngre kræfter endnu bedre ind på holdet og ellers give hjemmepublikummet endnu mere at juble over.

Nerverne i Horsens-lejren må til gengæld være enorme oven på den efterhånden meget lange krise. Der kan være en ganske stor risiko for, at indsatsen bliver forkrampet og usammenhængende, hvilket vil være gud for at formstærkt AGF-hold. 

AGF gør det inde ved naboerne og vinder kampen 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.