• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Begge hold går ind til kampen med gode sejrsstimer i ryggen, men begge kan ikke fortsætte. Læs vores optakt til en af dansk fodbolds klassiske storkampe.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Morten Krogh
På TV: 3+
Hashtag: #agfbif #sldk

Holdnyt:
AGF:
Holdet er i en ganske anden situation nu, end da det senest vendte tilbage fra en landskampspause. Dengang havde det tabt to kampe i streg, til rivalen Randers FC og bundproppen Silkeborg IF, og forude ventede endnu et nederlag til FC København.

Vi kan selvfølgelig ikke vide, om AGF afslutter denne landskampspause med at tabe igen, men holdet har holdt kampfri med en langt bedre følelse end i oktober. De tre seneste kampe gav tre sejre, blandt andet 4-2 over SønderjyskE i den sidste kamp inden pausen.

AGF-spillerne er åbenbart inde i så godt et flow, at de fravalgte en forlænget weekend i sidste uge og i stedet forlangte to ekstra træningsdage. De førte desuden de gode takter videre tirsdag i denne uge, da AGF slog AC Horsens i en træningskamp.

I den kamp fik både Mustafa Amini og Frederik Tingager, der har siddet ude med skader på det seneste, en halvleg hver, og de er med i truppen. Dermed har cheftræner David Nielsen optimale betingelser for at hente tre af de fem point, AGF er efter Brøndby IF i Superliga-tabellen.

Brøndby IF:
AGF er midt i en god stime, men Brøndby er inde i en endnu bedre. Holdet har ikke tabt i hele oktober og foreløbig i november, og før landskampspausen vandt det over den onde ånd Esbjerg fB, som ellers havde vundet de fem seneste indbyrdes opgør.

Stimen begyndte med derbyet mod FC København, hvor cheftræner Niels Frederiksen skiftede over til en 3-5-2-opstilling. Den har han holdt fast i siden, og den har tjent Brøndby godt. Den eneste kamp, som holdet ikke har vundet i mellemtiden, er pokalopgøret mod SønderjyskE.

Brøndbys stærke form betyder, at holdet har sat sig solidt på tredjepladsen. Holdet er faktisk tættere på FC København på andenpladsen, tre point, end AGF på fjerdepladsen, fem point. Dermed kan det med en tilstrækkeligt stor sejr lægge sig op på andenpladsen for første gang siden juli måned. Det kræver for, at FCK taber til Hobro IK.

Læs også:Glad Daramy efter ministerindgreb: Det er positive nyheder

Kvartetten bestående af Kasper Fisker, Tobias Børkeeiet, Joel Kabongo og Josip Radosevic sidder alle ude med skader. Til gengæld er anfører og topscorer Kamil Wilczek tilbage fra karantæne.

Karantæne:
AGF: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Eskelinen - Munksgaard, Backman, Hausner, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe – Hermannsson, Maxsø, Rosted – Mensah, Tibbling, Mukhtar, Kaiser, Jung – Wilczek, Hedlund

Profilen:
Konkurrencen er kompetent i form af Jens Martin Gammelby og Johan Larsson, men Kevin Mensah har gjort højre wingback til sin egen. Han har desuden både anførerbindet et par gange i denne sæson i Kamil Wilczeks fravær. Det vidner om, at han har flyttet sig fra reserve til en af truppens fremtrædende spillere.

Vidste du, at..:
Scorer Kamil Wilczek, tangerer han rekorden for flest mål i Superliga-kampe mellem AGF og Brøndby IF. Den tilhører nu Peter Graulund, der scorede for begge klubber mod hinanden. Han er på syv, mens Wilczek og Simon Makienok er på seks.

Dom:
Der er ikke nogen af de to hold, der har lyst til at tabe til det andet, men omvendt kommer de begge med så megen medgang, at de næppe lægger helt afventende ud. Kampene mellem de to hold har det desuden med at byde på mere end ét mål.

Denne gang falder der to scoringer, og det bliver én til hver. Dermed bevarer begge mandskaber deres stimer som ubesejrede.

Læs også:Malmö FF melder udsolgt til FCK-brag: Kunne have solgt det dobbelte

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:FC Midtjylland-anfører storroser trænerstaben: Der er nærmest en kådhed

Læs også:David Beckham drafter tidligere Randers-spiller til Miami

Læs også:Avis: Stor lønforhøjelse til Brian Priske i FC Midtjylland

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus