• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - Esbjerg fB

Foto: Getty Images

AGF har fundet formen efter en dårlig start, men Esbjerg leder stadig efter den. Hvem vinder søndagens middagskamp?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfefb #sldk

Holdnyt:
AGF:
Der er en grund til, at man igen og igen hører spillere, trænere og sportschefer sige, at tingene kan gå hurtigt i fodbold. Det passer nemlig. Tag bare AGF. For et par uger siden stod holdet midt i en dårlig sæsonstart efter nul sejre i fem kampe, og nu har de hvide holdt nullet tre kampe i streg, fået syv point i samme periode og netop banket Brøndby IF på udebane for første gang i 12 år.

Det bedste ved de to sejre over Brøndby og AC Horsens er, at de var fuldt fortjente. AGF var bedst i begge opgør, og det lover jo godt for tiden, der kommer.

Holdet er dog ikke endegyldigt fri af bunden; der er kun tre point ned til Randers FC og Esbjerg fB på 12. og 13. pladserne. Derfor vil en sejr over sidstnævnte sende AGF på tryghedsvækkende afstand af nedrykningszonen.

Jesper Juelsgård sad ude i sejren over Brøndby med en brækket hånd, men skal efter planen have en skinne, så han kan spille snart. Han er dog ikke med i søndagens trup. Til gengæld er  Nicolai Poulsen, der har afsonet karantæne, klar til at spille igen. Spørgsmålet er, om han skubber Zach Duncan, der har imponeret i hans fravær, ud på bænken. Nicklas Helenius er med igen efter problemer mod Brøndby.

Esbjerg fB:
Mens pilen entydigt peger op for AGF, står den og vipper mellem op og ned for Esbjerg fB. Holdet kom tilsvarende dårligt fra start uden sejre i de første fem kampe, men vandt så 1-0 over Lyngby BK. I seneste runde fik EfB så ”kun” 2-2 mod Silkeborg IF.

Mens det bestemt var opmuntrende for klubben, at Adrian Petre kom i gang med to mål, er det ikke et resultat, der trækker det samlede indtryk op. Eller trækker holdet op i tabellen, hvor det stadig ligger på 13. pladsen med to point mere end netop SIF.

Esbjerg ligner ikke den bronzevinder, der i den seneste sæson var så svær at score på og vinde over. Det er dog kun blevet endnu mere nødvendigt at forsvare sig godt, når angrebet har så svært ved at score, som tilfældet har været.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Yuri Yakovenko har fortsat karantæne, og derfor får Petre helt sikkert genvalg. Hvilket han jo nok havde fået alligevel, når nu han scorede to gange mod Silkeborg. Emmanuel Oti Essigba er netop vendt tilbage fra en skade, men han får ikke en plads i truppen mod AGF.

Karantæne:
AGF: Ingen
Esbjerg fB: Yuri Yakovenko

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Eskelinen – Munksgaard, Tingager, Backman, Højer – Bundu, Amini, Poulsen, Blume, Ankersen – Mortensen

Esbjerg fB (4-5-1): Højbjerg – Anyembe, Austin, Halsti, Lauridsen – Kristensen, Brink, ”Lungi” Sørensen, Kauko, Soiri – Petre

Profilen:
Joni Kauko har ikke levet op til de ganske vist høje standarder, han satte i den seneste sæson. På samme tidspunkt sidste år havde han allerede scoret tre mål, men denne gang er det endnu ikke blevet til nogen. EfB har brug for scoringer fra midtbanen, når angriberne så sjældent leverer, så det ville gøre underværker, hvis Kauko fandt tilbage til sit gamle niveau.

Vidste du, at..:
Esbjerg har det svært på Ceres Park. De fire seneste kampe der er alle endt med nederlag: 5-1, 6-2, 3-1 og 2-0. Den seneste sejr ligger fem et halvt år tilbage i tiden.

Dom:
Der er to forhold, der gør, at buddet herfra er 2-1 til AGF:

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 7. spillerunde

For det første er hjemmeholdet bedre kørende. Det ligner et, der har fundet den samme opskrift, som Esbjerg stadig leder efter.

For det andet har EfB det bare svært mod AGF. Det kan selvfølgelig være tilfældigheder, men vestjyderne har ikke slået AGF i de seneste syv forsøg. Det gør de heller ikke søndag, hvis vores forudsigelse holder stik.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Syv skarpe til Superligaen: Har du styr på AGF's sejre på Brøndby Stadion?

Læs også:Syv skarpe til Superligaen: Har du styr på AGF's sejre på Brøndby Stadion?

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 7. spillerunde

Læs også:Avis: Brøndby er en underskrift fra Johan Larsson

Læs også:Avis: Brøndby vil hente op til fire forstærkninger

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020