• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AGF - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

AGF har åbnet foråret med to sejre i to kampe, og nu venter en meget svær modstander i FC Midtjylland, der ligeledes har vundet begge kampe i foråret.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: Canal 9
Hashtag: #agffcm #sldk

Holdnyt:
AGF:
David Nielsen og AGF har fået en fremragende start på foråret i Superligaen. To kampe, to sejre, to clean sheets, og nu har klubben fra Aarhus for alvor meldt sig ind i top seks ræset.

Klubben kan glæde sig over, at det lige nu ser ud til, at Peter "PC" Christiansen har ramt rigtigt med sine indkøb - forsvarsspillerne Alexander Munksgaard og Frederik Tingager har set godt ud i de første kampe, de har spillet, og angriber Patrick Mortensen kom på tavlen senest med et drømmehug. I målet har keeper Kamil Grabara været sikkerheden selv.

Der er selvfølgelig spørgsmålet om Frederik Tingager, der måtte udgå senest mod SønderjyskE med en skade, men det lader ikke til at være så slemt som frygtet med den dygtige forsvarsspiller.

Nu venter så et opgør mod stærke FC Midtjylland, og kan AGF fortsætte de gode takter, begynder det at se fantastisk ud i forhold til at nå målet om top seks. Der har selvfølgelig været tvivl om Frederik Tingagers deltagelse, men han er med i truppen. Om Tinager er klar til at starte er dog uvist, men det kan blive nødvendigt. Århus Stiftstidende skriver nemlig, at forsvarsgeneralen Niklas Backman er tvivlsom som følge af en hjernerystelse. Backman er dog med i truppen til opgøret. 

Derudover er Bror Blume tilbage i truppen, mens Mustapha Bundu fortsat sidder ude. AGF ikke har meldt ud, hvorfor Bundu ikke er med i truppen for tiden.

En, der med sikkerhed ikke er med, er Dino Mikanovic, for ham har AGF solgt.

FC Midtjylland:
De danske mestre fra FC Midtjylland har vundet 1-0 over Vendsyssel og 2-1 over AaB, så guldkandidaterne er kommet godt fra land. Kenneth Andersens mandskab viste store spillemæssige kvaliteter i første halvleg af opgøret mod AaB i mandags, men omvendt var det ikke prangende efter pausen, hvor AaB med lidt held kunne have sneget et point med hjem til Aalborg.

Nu venter så en ganske, ganske svær kamp for FC Midtjylland, der møder et kompakt og stærkt AGF-hold.

Til opgøret kommer FC Midtjylland nok i noget nær samme opstilling, dog er Tim Sparv igen gledet ind på holdet igen. Han var ikke med senest. Ude senest var også Gustav Wikheim, Rasmus Nicolaisen, Zsolt Korcsmar og Artem Dovbyk - det gælder også i Aarhus

Karantæne:
AGF: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-4-2): Grabara - Munksgaard, Tingager, Juelsgård, Højer Nielsen - Lunding, Stage, Amini, Ankersen - Sana, Mortensen

FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Hansen, Sviatchenko, Scholz - Andersson, Poulsen, Evander, Dal Hende - Mabil, Onuachu, Hassan

Profilen:
Alexander Munksgaard kommer i fokus, når de to hold mødes i Aarhus, for i sin bare tredje kamp for AGF kommer han over for sit tidligere hold fra FC Midtjylland. Det er tydeligt, at Munksgaard passer bedre til AGF's måde at spille på - han er ganske enkelt bedre som højre back i en fire-kæde, mens FC Midtjylland spiller med wing backs, der skal spille noget længere fremme i banen og have flere individuelle kvaliteter.

Vidste du, at..:
Da de to hold mødtes tidligere i sæsonen, endte det 0-0. Det var første og eneste gang i denne sæson, at FC Midtjylland smed point på hjemmebane. Siden har de danske mestre vundet 10 hjemmekampe i streg, senest altså mandag mod AaB. Men denne kamp spilles som bekendt i Aarhus, og på udebane har FCM trods alt været lidt nemmere at tale med. Kenneth Andersens mandskab har vundet fem opgør, spillet fire uafgjort og tabt to.

Dom:
Det bliver en af rundens mest interessante kampe, når AGF får besøg af FC Midtjylland, for begge mandskaber er kommet fra land med to sejre i to kampe i 2019. FC Midtjylland forsøger at holde trit med FC København i toppen af tabellen, mens AGF forsøger at få en af de eftertragtede pladser i top seks.

Så der kommer til at blive kamp til stregen, specielt nu hvor kampen er i Aarhus, hvor AGF i denne sæson bare har tabt to kampe. FC Midtjylland har kørt godt på det seneste, men kommer op mod et kontrastærkt AGF-hold, der samtidig arbejder stenhårdt og har selvtillid og en angriber, der senest scorede et drømmemål.

På de rette dage kan AGF være et meget, meget svært hold at spille imod, og en søndag i Aarhus med lav sol, forårsstemning og drømme om top seks kan det sagtens tænkes, at tingene går op i en højere enhed for hjemmeholdet, der også spiller ret god fodbold. Vi tror, det ender med en overraskelse, og at AGF vinder over FC Midtjylland. 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus