• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - Hobro IK

Det er ved at være sidste udkald for AGF, hvis ambitionen om top 6 skal indfries. Omvendt kæmper Hobro IK om at slippe væk fra sidstepladsen, så begge hold har brug for point og helst tre.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfhob #sldk

Holdnyt:
AGF:
Det begynder at se svært ud, hvis AGF skal indfri målsætningen om top 6 i denne sæson. Én ting er, at holdet har fem point op med med syv runder tilbage; noget andet er, at det skal overhale mindst fem andre mandskaber.

Senest tabte AGF 1-0 ude mod FC Nordsjælland uden Tobias Sana på holdet. Kasper Hjulmand havde ellers fremhævet svenskeren som en af AGF’s primære trusler, men han var ifølge cheftræner David Nielsen blevet udeladt, fordi han havde brug for en pause. Århus Stiftstidende mente dog at vide, at årsagen i virkeligheden var, at Sana var blevet sur over, at han havde udsigt til at starte ude.

Konflikten mellem træner og spiller skulle dog være løst i tilstrækkelig grad til, at han er tilbage til Hobro-kampen.

Derudover er Sanas landsmand Niklas Backman tilbage efter sin langvarige skadespause. Han sad på bænken mod FC Nordsjælland, men har ikke spillet kamp siden september og må formentlig vente til det nye år med at starte inde.

André Riel sidder fortsat ude - det samme gør førstemålmand Oscar Whalley, der fortsat ikke er blevet sin skade kvit.

Hobro IK:
Holdet ligger jo ikke isoleret i bunden af Superligaen, for Vendsyssel FF og Vejle Boldklub har lige så mange (eller få) point, men Hobro risikerer at blive sat af i forhold til rækkens øvrige 11 hold. For det er AGF, der ligger tættest på, og hvis de hvide vinder mandag, er afstanden otte point.

Det er ildevarslende for Hobro, at kampen spilles i Århus, for i denne sæson har holdet hentet langt de fleste af sine point på hjemmebane. På fremmed græs er det blot blevet til tre uafgjort og ellers lutter nederlag.

Cheftræner Allan Kuhn kan glæde sig over, at sidste sæsons topscorer, Pål Alexander Kirkevold, er blevet sin skade så meget kvit, at han er blevet skiftet ind i de tre seneste opgør. Spørgsmålet er, om han er i en forfatning, hvor han er klar til at starte inde.

Anfører Jonas Brix-Damborg starter dog næsten helt sikkert inde, da han vender tilbage fra karantæne i seneste runde. Det samme kan dog næppe siges om Danny Olsen og Jacob Tjørnelund. De har begge siddet ude med skader på det seneste og må nok vente til 2019 med at komme tilbage i kamp. Sebastian Grønning er også tilbage i truppen, hvor Djiby Fall og Christian Cappis sidder over.

Karantæne:
AGF: Ingen
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-1-4-1): Whalley – Mikanovic, Kanstrup, Juelsgård, Højer – Guira – Spelmann, Amini, Sana, Ankersen – Stage

Hobro IK (4-4-2): Rask – Bøge, Amankwah, Minor, Haarup – Mikkelsen, Brix-Damborg, Hammershøy-Mistrati, Babayan – Kristoffersen, Sabbi

Profilen:
Når to bundhold mødes, vil det typisk være vanskeligt at udpege en lang række spillere, der leverer varen. Det har Casper Højer Nielsen dog gjort, siden han kom til AGF, og i denne sæson har han endda bidraget med fire mål. I dette efterår har han markeret sig som en af ligaens bedste på sin position.

Vidste du, at..:
Kampen er den sidste i Superligaen i 2018, da den ligger mandag. Det er AGF’s fjerde mandagskamp på stribe og femte i alt i dette efterår. Holdet desuden spillet tre fredagskampe. Hobro spiller sin anden mandagskamp i denne sæson.

Dom:
Det er ved at være sidste udkald for AGF, hvis holdet skal i top 6, mens Hobro bare skal fokusere på at overleve, hvilket først bliver afgjort noget senere på sæsonen. Derfor er en sejr til hjemmeholdet mere presserende.

Hvis man ikke kan slå ligaens lavest placerede mandskab på hjemmebane, ser det svært ud. Buddet herfra er dog, at AGF vinder, og at det bliver med 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus